Washington is engedélyezte a Bayer és a Monsanto egyesülését

mezőgazdaság
2018 május 30., 14:03
comments 48

Feltételekkel ugyan, de engedélyezte az amerikai igazságügyi minisztérium, hogy a német Bayer felvásárolja az amerikai Monsantót, ezzel elhárult az utolsó akadály a két vegyipari cég egyesülése előtt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium előírta, hogy a német vegyipari cégnek 9 milliárd dollár értékben tulajdonrészeket kell eladnia, hogy mindenben megfeleljen a versenyjogi előírásoknak. A Bayer ebbe beleegyezett, a részleteket most egyeztetik a minisztériummal.

Az Európai Bizottság április végén azzal a feltétellel engedélyezte az ügyletet, hogy a Bayer 5,9 milliárd euróért eladja az agrárvegyipari üzletágának egy részét a szintén német BASF vegyipari vállalatnak.

A Bayer 2016 szeptemberében jelentette be a vetőmagok előállításával foglalkozó amerikai Monsanto felvásárlását 66 milliárd dollárért.

A Bayer-Monsanto fúzióval az agrárvegyiparban és a vetőmagtermelésben világméretekben meghatározó óriáskonszern jöhet létre. Az egyesülés után a Bayer árbevétele a mostani kb. 46,3 milliárd euróról 60 milliárd euróra, az alkalmazottak száma pedig 117 ezerről közel 140 ezerre emelkedhet. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt