Mike Pompeo külügyminiszter New York-ban fogadta Kim Dzsongun legfőbb bizalmasát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Balra Kim Jong Csol, mellette Mike Pompeo amerikai külügyminiszterFotó: HO/AFP

Ahogy kedden már írtunk róla, az Egyesült Államokba utazott az észak-koreai hírszerzés volt főnöke, Kim Jong Csol, hogy előkészítse Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető esetleges csúcstalálkozóját. 

Kedden közösen vacsoráztak, szerdán pedig hivatalos találkozón is részt vettek, nem messze az ENSZ New York-i főhadiszállásától. Pompeo a Twitteren elégedettségének adott hangot: finom volt a steak, a kukorica, és a sajt is, és még dolgozni is sikerült., Amerika pedig bízik abban, hogy sikerül megegyezni Észak-Korea nukleáris leszereléséről. 

A BBC szerint Kim Jong Csol tapasztalt nukleáris kérdésekben, és azt jött jelezni az amerikaiak felé, mi az, amire Kim nyitottnak mutatkozhat a júniusi csúcson, és mi az, amivel felesleges nála próbálkozni. Kim Jong Csol az észak-koreai elnöki család egyik legfontosabb bizalmasa, húsz éve nem járt ilyen magas rangú észak-koreai Amerikában. 

Az amerikai-észak-koreai csúcs egy hete bicsaklott meg, amikor Trump elnök bejelentette, hogy lemondja a találkozót. A hivatalos mondás az volt, hogy Kim megsértette az amerikaiakat, mert egy nyilatkozatban  "tudatlannak és hülyének" nevezte Mike Pence alelnököt.

Trump másnap mégis meggondolta magát, és újra nyitottnak mutatkozott a történelmi találkozóra, így újraindult az egyeztetés a felek között a június 12-i, Szingapúrba tervezett összejövetelről. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.