Nagyon bejött az élet Sarka Kata és Rogán Cecília cégének

gazdaság
2018 május 31., 13:21
comments 323

Ezt tessék utánuk csinálni: a Nakama & Partners Kft. 2017-es teljes bevételének majdnem fele tiszta haszonként jelentkezik a cégnél végbemenő folyamat legvégén. Hogy mi a folyamat, az nem teljesen világos, de mindenképpen kisebb csoda. 

link Forrás

A Nakama & Partners Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége. 

A névnek nincs különösebb jelentéstartama, Sarka az alapítás után úgy nyilatkozott, megtetszett nekik a szó hangzása. Rogán Cecília feltűnése előtt Bessenyei István is tulajdonos volt – a nyilvánosságot kerülő férfi építette fel a kormányközeli Valton biztonsági céget, és ő volt az, akivel közeli kapcsolatban került Sarka Kata, miután elvált  Hajdú Pétertől.

Rogán Cecília 2016 májusban többségi tulajdont szerzett a cégben, amiről tulajdonképpen most sem lehet tudni, pontosan mivel foglalkozik, szépségversenyek körül tűnnek fel időnként. Kezdetben arról volt szó, online marketing lesz a fő csapásirány, ennek ellentmondott, hogy a vállalkozásnak weboldala sem volt. A fő tevékenysége: „reklámügynöki tevékenység”.

Rogán Cecília beszállásával hirtelen fellendült a cég, 2016-ban 51 milliós árbevétel mellett 7,7 milliós eredménnyel zártak. Mindez bemelegítés volt csupán 2017-re, amikor is megtízszerezte nettó árbevételét a cég:

51 millió forint --------> 517 millió forint. De ami ennél is nagyobb csoda, hogy milyen pazarul hasznosítja a bevételt. 

A nettó árbevétel csaknem fele tiszta haszon volt tavaly, ugyanis 2017-ben 221 millió lett a nyereség, megharmincszorozva, a 2016-os 7,7 milliós eredményt.

Ezt a cég eredménytartalékába helyezték, de a két tulajdonos úgy döntött, hogy 82 millió forint osztalékot kivesz. Ebből több juthat Rogán Cecíliának, mert ő a Nakama többségi tulajdonosa. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.