Szijjártó: Felháborító, hogy ENSZ visszavonatná a Stop Sorost

Szijjártó Péter felszólal a migrációs konferencián Marrákesben 2018. május 2-án.Fotó: KKM/MTI/MTVA

Felháborítónak tartja és visszautasítja a magyar kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának (UNHCR) felszólítását arra, hogy vonják vissza a Stop Soros törvénycsomagot - mondta csütörtökön az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban.

„Ezt a nyilatkozatot a tények ismeretének teljes hiányában tették” 

- mondta Szijjártó. 

„A magyar kormány visszautasítja azt a megközelítést, miszerint a migráció alapvető emberi jog. Az az alapvető jog, hogy a magyar emberek a saját otthonaikban biztonságban élhessenek, a migráció pedig nem, ahogy a határsértés sem az, miközben a határok védelme az országok kötelessége.”

Szijjártó Péter levelet is küldött az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalához ebben az ügyben. Azt írta, „elfogadhatatlan, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a tényeket.”

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.