Szijjártó: Felháborító, hogy ENSZ visszavonatná a Stop Sorost

Szijjártó Péter felszólal a migrációs konferencián Marrákesben 2018. május 2-án.Fotó: KKM/MTI/MTVA

Felháborítónak tartja és visszautasítja a magyar kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának (UNHCR) felszólítását arra, hogy vonják vissza a Stop Soros törvénycsomagot - mondta csütörtökön az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban.

„Ezt a nyilatkozatot a tények ismeretének teljes hiányában tették” 

- mondta Szijjártó. 

„A magyar kormány visszautasítja azt a megközelítést, miszerint a migráció alapvető emberi jog. Az az alapvető jog, hogy a magyar emberek a saját otthonaikban biztonságban élhessenek, a migráció pedig nem, ahogy a határsértés sem az, miközben a határok védelme az országok kötelessége.”

Szijjártó Péter levelet is küldött az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalához ebben az ügyben. Azt írta, „elfogadhatatlan, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a tényeket.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.