Szijjártó: Felháborító, hogy ENSZ visszavonatná a Stop Sorost

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szijjártó Péter felszólal a migrációs konferencián Marrákesben 2018. május 2-án.Fotó: KKM/MTI/MTVA

Felháborítónak tartja és visszautasítja a magyar kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának (UNHCR) felszólítását arra, hogy vonják vissza a Stop Soros törvénycsomagot - mondta csütörtökön az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban.

„Ezt a nyilatkozatot a tények ismeretének teljes hiányában tették” 

- mondta Szijjártó. 

„A magyar kormány visszautasítja azt a megközelítést, miszerint a migráció alapvető emberi jog. Az az alapvető jog, hogy a magyar emberek a saját otthonaikban biztonságban élhessenek, a migráció pedig nem, ahogy a határsértés sem az, miközben a határok védelme az országok kötelessége.”

Szijjártó Péter levelet is küldött az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalához ebben az ügyben. Azt írta, „elfogadhatatlan, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a tényeket.”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.