Zidane elhagyja a Real Madridot

foci
2018 május 31., 09:14
comments 118

Zinedine Zidane és Luka Modric ünnepelnek a 2018-as BL-döntő után
photo_camera Zinedine Zidane és Luka Modric ünnepelnek a 2018-as BL-döntő után Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője váratlanul sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök 13 órára, és bejelentette, hogy két és fél év után feláll a spanyol csapat kispadjáról.

A döntés hír a spanyol médiában már délelőtt elterjedt, a Cadena SER rádióállomás már tényként számolt be arról a sajtótájékoztató előtt. A sajtótájékoztatón Zidane, aki Florentino Perez klubelnökkel együtt állt újságírók elé, azt mondta: ahhoz hogy a Real továbbra is győzni tudjon minden sorozatban, váltásra van szükség. 

link Forrás


Zidane, aki 2002-ben játékosként is győzelemre vezette a Madridot, 

két és fél szezon alatt három Bajnokok Ligáját nyert a csapattal sorozatban. 

Korábban ebben a sorozatban még a duplázás sem sikerült egyetlen együttesnek sem. A Zidane-érában a Real egy bajnokságot is nyert, továbbá kétszer-kétszert ünnepelhetett Európai Szuperkupát és klubvilágbajnoki címet. 2020-ig volt még élő szerződése, de ezt nem tölti ki, lemond. 

A játékosként Aranylabdát is nyert francia edző korábban csak a Real Castilla, azaz a madridi utánpótláscsapat kispadján ült, más felnőtt együttesnél korábban nem edzősködött; ehhez képest elég erős statisztikával távozik: 149 meccséből 105-öt nyert meg, 28-at adott döntetlenre és csak 16-szor szenvedett vereséget. 

Zidane, ahogy a Eurosport tudósítása idézi, már februárban arról beszélt a spanyol sajtóban, hogy „edzőnek lenni nagyon kimerítő munka; különösen a Realnál. Ha már úgy érzem, nem tudok többet adni, lelépek.”

Az AS szerint Perezék már nagyban keresik a francia utódját, és a Napolitól távozó olasz Maurizio Sarri az egyik esélyes jelölt. 

A szombati győztes BL-döntő után a csapat elsőszámú csillaga, Cristiano Ronaldo is belengette távozását. Ő egy héten belül ígért végleges választ a szurkolóknak. (AS / Eurosport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.