Döntött a spanyol parlament, mennie kell a miniszterelnöknek

Pénteken Mariano Rajoy ügyében döntött a madridi parlament, a miniszterelnök ellen korrupciós ügyek miatt nyújtottak be bizalmatlansági indítványt. Rajoy már a szavazás előtt elismerte bukását, azt mondta, „Megtiszteltetés volt Spanyolország miniszterelnökének lenni. Megtisztelő, hogy egy jobb Spanyolországot adok át, mint amilyet kaptam”.

A parlament többsége úgy döntött, Rajoynak mennie kell, ezzel ő lett az első spanyol miniszterelnök, akit bizalmatlansági indítvánnyal buktattak meg. A kormányfői székben a szocialista Pedro Sánchez váltja, de nem lesz parlamenti többsége.

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.