Döntött a spanyol parlament, mennie kell a miniszterelnöknek

külföld
2018 június 01., 09:48
comments 8

Pénteken Mariano Rajoy ügyében döntött a madridi parlament, a miniszterelnök ellen korrupciós ügyek miatt nyújtottak be bizalmatlansági indítványt. Rajoy már a szavazás előtt elismerte bukását, azt mondta, „Megtiszteltetés volt Spanyolország miniszterelnökének lenni. Megtisztelő, hogy egy jobb Spanyolországot adok át, mint amilyet kaptam”.

A parlament többsége úgy döntött, Rajoynak mennie kell, ezzel ő lett az első spanyol miniszterelnök, akit bizalmatlansági indítvánnyal buktattak meg. A kormányfői székben a szocialista Pedro Sánchez váltja, de nem lesz parlamenti többsége.

photo_camera Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.