Ezrek mentek az utcára Georgiában, lemondott a főügyész

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtök este nagyszabású tüntetés volt Georgia fővárosában, Tbilisziben, pénteken pedig lemondott a főügyész, Irakli Shotadze. A felháborodás oka az volt, hogy politikai befolyást sejtettek egy bűnügyben hozott ítéletben. Decemberben egy verekedés során megkéseltek két tinédzser fiút, az egyikük meghalt. Az ügyben most született döntés: senkit sem vontak felelősségre a fiú haláláért, és a verekedés egyik résztvevője ellen enyhítették a vádat. Az ő apja korábban az ügyészségen dolgozott.

„Lemondok a pozíciómról, és remélem, az igazság fog győzedelmeskedni” - ezt írta a főügyészség weboldalán található közleményben Shotadze.

Lemondása után néhány ezer tüntető a régi parlament épülete elé vonult, ahol már a kormány lemondását követelték. Éjszakára néhány tucat ember maradt sátrakkal. A következő tüntetést június elsejére tervezik. 

Fotó: Davit Kachkachishvili/Anadolu Agency

(via Radio Free Europe)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.