Ezrek mentek az utcára Georgiában, lemondott a főügyész

külföld
2018 június 01., 06:31
comments 158

Csütörtök este nagyszabású tüntetés volt Georgia fővárosában, Tbilisziben, pénteken pedig lemondott a főügyész, Irakli Shotadze. A felháborodás oka az volt, hogy politikai befolyást sejtettek egy bűnügyben hozott ítéletben. Decemberben egy verekedés során megkéseltek két tinédzser fiút, az egyikük meghalt. Az ügyben most született döntés: senkit sem vontak felelősségre a fiú haláláért, és a verekedés egyik résztvevője ellen enyhítették a vádat. Az ő apja korábban az ügyészségen dolgozott.

„Lemondok a pozíciómról, és remélem, az igazság fog győzedelmeskedni” - ezt írta a főügyészség weboldalán található közleményben Shotadze.

Lemondása után néhány ezer tüntető a régi parlament épülete elé vonult, ahol már a kormány lemondását követelték. Éjszakára néhány tucat ember maradt sátrakkal. A következő tüntetést június elsejére tervezik. 

photo_camera Fotó: Davit Kachkachishvili/Anadolu Agency

(via Radio Free Europe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.