Hazugságvizsgálóval keresi a korrupt hivatalnokokat a kenyai kormány

Hazugságvizsgálóval hallgatja ki a legmagasabb rangú kormánytisztviselőket a kenyai kormány, hogy visszaszorítsa a korrupciót. Uhuru Kenyatta elnök azután jelentette be az ellenőrzéseket, miután az egyik kormányzati ügynökségtől 78 millió dollárnak megfelelő összeg tűnt el. 

Uhuru KenyattaFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A botrányt olyan beszállítók robbantották ki, akiket nem fizetett ki a Nemzeti Ifjúsági Szolgálat. A pénzt valószínűleg hamis számlák segítségével lapátolták ki. Pedig ezt az ügynökséget pont azért hozták létre, hogy felszámolják az országban a fiatalkori munkanélküliséget. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.