Nevet cserélt a francia Nemzeti Front

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A néppártosodás jegyében francia szélsőjobb legerősebb pártja, a Nemzeti Front pénteken megszavazta, hogy változtassák mega  párt nevét, hogy a választóknak ne rögtön a rasszizmus és az antiszemitizmus ugorjon be róluk. Marine Le Pen új pártjának neve Rassemblement National, vagyis Nemzeti Tömörülés lesz. Az új név arra utal, hogy szövetségeseket keresnek a kormányzóképességhez, miután tavaly elbukták az elnökválasztást. 

Marine Le PenFotó: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK/AFP

A kongresszuson Le Pen elmondta, hogy a csak szövetségkötéssel tudják megszerezni a hatalmat, amihez jól jöhet a névváltás is: „Ez most lezárt egy fejezetet a mozgalmunk történetévben, de megnyit egy újat és jobbat, ami nem lesz kevésbé dicsőséges”- mondta a pártvezér.

Egyébként a második világháború alatt, a Vichy-korszakban működött egy hasonló nevű párt, a Rassemblement National Populaire, ami nagy lelkesedéssel működött együtt a Franciaországot megszálló nácikkal. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.