Schmuck Andor végre ismét személyesen elindul egy választáson

politika
2018 június 01., 06:58
comments 56

Itt a lehetőség, hogy Schmuck Andor, a magyar politikai élet utolsó színes figuráinak egyike ismét bebizonyíthassa, hogy rászolgál a hírnevére, és tényleg ő a Cekkerek Elvise, vagyis a szépkorú szavazók bálványa.

Az expolitikus ugyanis megpróbálja kiradírozni az "ex"-et és harcba száll egy belvárosi önkormányzati képviselői helyért. Vagyis, ahogy ő maga fogalmaz az indulását bejelentő friss Fb-posztban, egy "házmesteri" pozícióért. És micsoda szolgennel, te úristen:

ELÉG A HÜLYESÉGBŐL!

Más ember a fél életén át gondolkodna és nem jutna eszébe ilyen jelmondat.

A bejegyzésben Schmuck - aki annak idején szocialista, aztán egy törpepárt élén szocdem politikus volt, miközben többször is előfordult, hogy azzal vádolták, a Fideszt támogatja az ellenzéki szavazatok egy részének eltérítésével, fel is jelentették, az ügyészség nyomozott - igyekszik teljesen eltolni magától a pártos múltat és azt, hogy összekeverjék az ellenzékkel:

"Úgy döntöttem, részt veszek jelöltként július 8-án az időközi választáson a belvárosban, minden párt( ok)oskodástól független jelöltként. (...) Ha valaki ebben a döntésében pártpolitikát lát , ki kell ábrándítanom: nincs ilyen motivációm !(...) ide nem pártos összefogás kell."

Nem véletlen, hogy Schmuck ennyit beszél erről, az indulása ugyanis közvetetten megintcsak a Fidesznek lesz jó. A megürült belvárosi körzetben ugyanis majdnem a teljes ellenzék -  az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd - beállt Nagy Béla nyugdíjas pedagógus, független jelölt mögé.

Schmuck, aki hagyományosan a hazai politikai élet egyik legszórakozatóbb figurája, most is hozza a régi formát:

"Ezt a választást összekeverni az országgyűlési választásokkal olyan butaság, mint a Galamb utcai iskola szülőiértekezletet megszavaztatni az Irán atomprogramról ...Lehet, de nem sok értelme lenne!"

És hogy mi lenne Joviális Hősünk programja? Pont olyasmi, amit ettől a Rátonyi Róbert-i értelemben vett politikai gavallértól elvárna az ember:

"(...) Így ide, nem pártos összefogás kell, hanem több pad , kevesebb zaj , igazságosabb bevétel elosztás a társasházak és az önkormányzat között, még több szociális segítség és sokkal kevesebb békétlenség ! Sok sikert, jó versenyt kívánok a többi kiváló jelöltnek ! Július 8.-án kiderül,ki lesz a közös "házmester" 04-es körzetben !"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.