Szijjártó az ENSZ főbiztosnak: Talán először kérdezte volna meg!?!4

2018 június 1., péntek 8:08
139

"Az Egyesült Államok sokat segített az Ukrajnával kapcsolatos, kisebbségi jogok megsértéséből adódó konfliktusos helyzetek enyhítésében," mondta Szijjártó Péter az M1 műsorában péntek reggel. A magyar külügyminiszter közölte, mielőtt az amerikai külügyminiszterrel, Mike Pompeóval találkozott volna szerdán Washingtonban, ukrán kollégájával egyeztetett New Yorkban. Megállapodtak,hogy "kormányközi munkacsoport jön létre, amely a Velencei Bizottság ajánlásának végrehajtását kíséri figyelemmel. 

Van remény a megoldásra, az ukrán oktatási miniszter konzultációt kezdett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, és rövidesen Beregszászon a magyar, illetve ukrán külügy- és oktatási miniszterek ülnek le az ottani magyarság vezetőivel a problémák megoldása érdekében."

Szijjártó Péter ezek után rátért a ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának felszólítására. Tartalmilag megismételte tegnapi szavait, stílusban azonban újat húzott, Filippo Grandi biztosnak egyenesen azt üzente:

talán először kérdezte volna meg, hogy miről van szó?!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt