Szijjártó az ENSZ főbiztosnak: Talán először kérdezte volna meg!?!4

"Az Egyesült Államok sokat segített az Ukrajnával kapcsolatos, kisebbségi jogok megsértéséből adódó konfliktusos helyzetek enyhítésében," mondta Szijjártó Péter az M1 műsorában péntek reggel. A magyar külügyminiszter közölte, mielőtt az amerikai külügyminiszterrel, Mike Pompeóval találkozott volna szerdán Washingtonban, ukrán kollégájával egyeztetett New Yorkban. Megállapodtak,hogy "kormányközi munkacsoport jön létre, amely a Velencei Bizottság ajánlásának végrehajtását kíséri figyelemmel. 

Van remény a megoldásra, az ukrán oktatási miniszter konzultációt kezdett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, és rövidesen Beregszászon a magyar, illetve ukrán külügy- és oktatási miniszterek ülnek le az ottani magyarság vezetőivel a problémák megoldása érdekében."

Szijjártó Péter ezek után rátért a ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának felszólítására. Tartalmilag megismételte tegnapi szavait, stílusban azonban újat húzott, Filippo Grandi biztosnak egyenesen azt üzente:

talán először kérdezte volna meg, hogy miről van szó?!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.