Telibe kapja a felhőszakadás a nyugati megyéket

időjárás
2018 június 01., 12:18
comments 188

Másodfokú riasztást adott ki két nyugati megye járásaira felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután. A veszélyjelzésük szerint Vas és Zala megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú a figyelmeztetés Győr-Moson-Sopron és Somogy megyében.

photo_camera Fotó: Biswaranjan Rout/NurPhoto

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták, hogy pénteken főleg a Dunántúl nyugati, délnyugati felén és az ország északkeleti felén/harmadán valószínű elszórtan zivatar. Szombaton még több helyen várható dörgés, villámlás.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, nagy mennyiségű csapadék, jégeső kísérheti. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat. Főként szombaton nagyobb méretű jéggel és károkozó szélrohammal kísért zivatarok is lehetnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.