Trump a Fehér Házban fogadta Észak-Korea követét

külföld
2018 június 01., 17:55
comments 72

Az észak-koreai követ valószínűleg Kim Dzsongun levelét adta át az amerikai elnöknek pénteken a Fehér Házban. Tizennyolc év óta Kim Yong-chol a legmagasabb rangú észak-koreai diplomata, aki a Fehér Házban járt. Egy nappal korábban az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt New Yorkban arról, hogyan lehetne összehozni a találkozót Donald Trump és Kim Dzsongun között.

Kim Yong Chol a Fehér Házban
photo_camera Kim Yong Chol a Fehér Házban Fotó: SAUL LOEB/AFP

Korábban már kijelöltek egy időpontot június 12-re, de ezt Trump lemondta. Később mégis megegyeztek, hogy folytatják az egyeztetéseket.

A Fehér Házba most besétáló Kim Yong-chol korábban ki volt tiltva az Egyesült Államokból, mivel az előző diktátor, Kim Dzsongil testőre volt, és fontost tisztsége volt az észak-koreai hadseregben. (BBC/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.