Trump a Fehér Házban fogadta Észak-Korea követét

Az észak-koreai követ valószínűleg Kim Dzsongun levelét adta át az amerikai elnöknek pénteken a Fehér Házban. Tizennyolc év óta Kim Yong-chol a legmagasabb rangú észak-koreai diplomata, aki a Fehér Házban járt. Egy nappal korábban az amerikai külügyminiszterrel tárgyalt New Yorkban arról, hogyan lehetne összehozni a találkozót Donald Trump és Kim Dzsongun között. 

Kim Yong Chol a Fehér HázbanFotó: SAUL LOEB/AFP

Korábban már kijelöltek egy időpontot június 12-re, de ezt Trump lemondta. Később mégis megegyeztek, hogy folytatják az egyeztetéseket. 

A Fehér Házba most besétáló  Kim Yong-chol korábban ki volt tiltva az Egyesült Államokból, mivel az előző diktátor, Kim Dzsongil testőre volt, és fontost tisztsége volt az észak-koreai hadseregben. (BBC/Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.