Abbahagyja a magyar Amnesty International vezetője (frissítve)

2018 június 2., szombat 7:47
192

Iván Júlia

Otthagyja az igazgatói székét az Amnesty International Magyarország (AIM) eddigi vezetője, Iván Júia - írja a hvg.hu az ATV Civil a pályán című műsorában elhangzottak alapján.

Már a Stop Soros törvénycsomag ötletének nyilvánosságra kerülése előtt eldöntöttem - mondta Iván Júlia Fiala János riporternek az ATV-n. A jogvédő több, mint egy évtizede dolgozott a Helsinki Bizottságnál, a menekültügyi program jogászaként. Az Amnestynél 2017. óta tevékenykedett elsőszámú vezetőként.

Iván a döntése háttereként arról beszélt, hogy bár nagyon fontosnak tartja, hogy  legyenek olyanok, akik beleállnak abba, hogy Magyarország az európai alapértékek szerint működő demokrácia legyen, ő a 12 éves küzdelem során belefáradt ebbe.

Update: Miután a hvg cikkét átvéve több online lap is megírta Iván Júlia felmondását, az Amnesty International fb-posztban reagált. Ebből az derül ki, hogy Iván valójában nem saját akaratából mondott le a jogvédő szervezet vezetéséről, hanem mindenképpen távoznia kellett volna, mivel eleve fix ideig tartó szerződéssel volt csak ideiglenes igazgató a szülési szabadságra távozott elődjét és egyben utódját, Jeney Orsolyát helyettesítve ideiglenesen. 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt