Az alkalmazottak tiltakozása miatt dobja a Pentagonnal közös munkát a Google

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bár hivatalosan még nem közölte, és nem is indokolta a Google, de iparági források tényként kezelik, hogy

a cég nem fogja megújítani a Pentagonnal közös együttműködését. 

A BBC beszámolója szerint a Google dolgozói kényszerítették ki a mesterséges intelligenciát kutató közös projekt leállítását. Több ezer dolgozó írta alá a petíciót, ami követelte a Maven néven futó programból való kiszállást azzal indokkal, hogy

nem kívánnak részesei lenni egy olyan ügynek, ami nem zárja ki, hogy a mesterséges intelligenciát gyilkos ügyre használják.

A Gizmodo által közzétett belső levelezés szerint a Google vezetői komoly potenciált láttak a Pentagonnal való együttműködésben. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.