Az alkalmazottak tiltakozása miatt dobja a Pentagonnal közös munkát a Google

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bár hivatalosan még nem közölte, és nem is indokolta a Google, de iparági források tényként kezelik, hogy

a cég nem fogja megújítani a Pentagonnal közös együttműködését. 

A BBC beszámolója szerint a Google dolgozói kényszerítették ki a mesterséges intelligenciát kutató közös projekt leállítását. Több ezer dolgozó írta alá a petíciót, ami követelte a Maven néven futó programból való kiszállást azzal indokkal, hogy

nem kívánnak részesei lenni egy olyan ügynek, ami nem zárja ki, hogy a mesterséges intelligenciát gyilkos ügyre használják.

A Gizmodo által közzétett belső levelezés szerint a Google vezetői komoly potenciált láttak a Pentagonnal való együttműködésben. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.