Bassár el-Aszad meglátogatja Kim Dzsongunt Észak-Koreában

külföld
2018 június 03., 10:41
comments 41

Pár nappal megelőzve Trump látogatását, a szír elnök, Bassár el-Aszad is meglátogatja az észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt, írja a CNN.

Trump és Kim Dzsongun Szingapúrban fognak találkozni, de Aszad egyenesen Észak-Koreába megy, adta hírül a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA). Ha a találkozó Phenjanban lesz, ez lesz az első alkalom, hogy egy ilyen fontos vezető a fővárosban látogatja meg Kim Dzsongunt. Pontos időpontot és helyszínt még nem tudunk.

Kim Dzsongun célja, hogy megerősítse a diplomáciai kapcsolatot Észak-Korea és más országok között. Az elmúlt hónapokban találkozott a dél-koreai elnökkel, Mun Dzseinnel a két államot elválasztó demilitarizált zónában, Hszi Csin-ping kínai elnökkel és az orosz külügyminiszterrel, Szergej Lavrovval is.

Bassár el-Aszad pedig legutóbb Putyinnal találkozott, akkor ilyen kedélyesen üdvözölték egymást:

photo_camera Fotó: Mihail Klimentyev/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.