Benedict Cumberbatch kipattant az Uberből és megmentette a biciklisfutárt, akit négyen támadtak meg az utcán

ÉLET
2018 június 03., 05:25
comments 255

Benedict Cumberbatch, a Sherlock című sorozatban játszott szerepéről és vidraszerű tekintéről ismert világhírű 41 éves brit színész a valóságban is egy hős. Kész volt kiszállni az Uberből, amiben a feleségével utazott, hogy lefegyverezzen négy embert, akik ki akartak rabolni egy biciklis futárt a nyílt utcán. Mindez ikonikus helyszínen, Sherlock Holmes fiktív otthonában, a londoni Baker Streeten történt. 

A négy támadó ütni kezdte a biciklis futárt, még egy üveget is vágtak a fejéhez, Cumberbatch ekkor lépett közbe. Őt is próbálták leteríteni, de ő elhárította a támadásokat. A huligánok ezután elmenekültek, és egyelőre nem kapták el őket. 

„A biciklis futár szerencsés, Benedict egy szuperhős” 

– mondta Manuel Dias, az Uber-sofőr. 

A sofőr visszaemlékezése szerint amikor a kocsiból meglátták, hogy négy ember ver egy ötödiket, Cumberbatch kipattant az autóból, azt kiáltotta, hogy "engedjétek el!" és a tett helyszínére futott. A sofőr csak ezután ismerte fel, hogy két világsztár ül a kocsijában: Benedict Cumberbatch és a felesége, Sophie Hunter. 

photo_camera Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch színész-házaspár Fotó: Wikipédia

„Annyira szürreális volt az egész. Sherlock Holmes itt küzdött négy támadóval csak egy sarokra a Baker Streettől” – emlékezett vissza a sofőr. 

Miután sikerült elüldözni a támadókat, Cumberbatch megkérdezte a futárt, hogy van. A futár azt felelte, "megvagyok", mire a színész átöltelte őt. 

Hogy miért szállt ki a kocsiból egy világhírű színész, akinek a megélhetése múlik a testi épségén? A szűkszavú, szerény Cumberbatch csak ennyivel indokolta: muszáj volt. 

A futár egyébként a Deliveroo cég szolgálatában állt, aminek szóvivője elmondta: „A Deliveroo futárok mindannyian hősök, akik minden nap ételt kézbesítenek az éhes vásárlóknak szerte az országban. A biztonságuk nagyon fontos számunkra és bármiféle ellenük elkövetett erőszakot elfogadhatatlannak tartunk. 

Szeretnénk megköszönni Benedict Cumberbatch hősies cselekedetét. Az egész Deliveroo nevében nagyon köszönjük. (Sun)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.