Benedict Cumberbatch kipattant az Uberből és megmentette a biciklisfutárt, akit négyen támadtak meg az utcán

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Benedict Cumberbatch, a Sherlock című sorozatban játszott szerepéről és vidraszerű tekintéről ismert világhírű 41 éves brit színész a valóságban is egy hős. Kész volt kiszállni az Uberből, amiben a feleségével utazott, hogy lefegyverezzen négy embert, akik ki akartak rabolni egy biciklis futárt a nyílt utcán. Mindez ikonikus helyszínen, Sherlock Holmes fiktív otthonában, a londoni Baker Streeten történt. 

A négy támadó ütni kezdte a biciklis futárt, még egy üveget is vágtak a fejéhez, Cumberbatch ekkor lépett közbe. Őt is próbálták leteríteni, de ő elhárította a támadásokat. A huligánok ezután elmenekültek, és egyelőre nem kapták el őket. 

„A biciklis futár szerencsés, Benedict egy szuperhős” 

– mondta Manuel Dias, az Uber-sofőr. 

A sofőr visszaemlékezése szerint amikor a kocsiból meglátták, hogy négy ember ver egy ötödiket, Cumberbatch kipattant az autóból, azt kiáltotta, hogy "engedjétek el!" és a tett helyszínére futott. A sofőr csak ezután ismerte fel, hogy két világsztár ül a kocsijában: Benedict Cumberbatch és a felesége, Sophie Hunter. 

Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch színész-házaspárFotó: Wikipédia

„Annyira szürreális volt az egész. Sherlock Holmes itt küzdött négy támadóval csak egy sarokra a Baker Streettől” – emlékezett vissza a sofőr. 

Miután sikerült elüldözni a támadókat, Cumberbatch megkérdezte a futárt, hogy van. A futár azt felelte, "megvagyok", mire a színész átöltelte őt. 

Hogy miért szállt ki a kocsiból egy világhírű színész, akinek a megélhetése múlik a testi épségén? A szűkszavú, szerény Cumberbatch csak ennyivel indokolta: muszáj volt. 

A futár egyébként a Deliveroo cég szolgálatában állt, aminek szóvivője elmondta: „A Deliveroo futárok mindannyian hősök, akik minden nap ételt kézbesítenek az éhes vásárlóknak szerte az országban. A biztonságuk nagyon fontos számunkra és bármiféle ellenük elkövetett erőszakot elfogadhatatlannak tartunk. 

Szeretnénk megköszönni Benedict Cumberbatch hősies cselekedetét. Az egész Deliveroo nevében nagyon köszönjük. (Sun)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.