Benedict Cumberbatch kipattant az Uberből és megmentette a biciklisfutárt, akit négyen támadtak meg az utcán

2018 június 3., vasárnap 5:25
257

Benedict Cumberbatch, a Sherlock című sorozatban játszott szerepéről és vidraszerű tekintéről ismert világhírű 41 éves brit színész a valóságban is egy hős. Kész volt kiszállni az Uberből, amiben a feleségével utazott, hogy lefegyverezzen négy embert, akik ki akartak rabolni egy biciklis futárt a nyílt utcán. Mindez ikonikus helyszínen, Sherlock Holmes fiktív otthonában, a londoni Baker Streeten történt. 

A négy támadó ütni kezdte a biciklis futárt, még egy üveget is vágtak a fejéhez, Cumberbatch ekkor lépett közbe. Őt is próbálták leteríteni, de ő elhárította a támadásokat. A huligánok ezután elmenekültek, és egyelőre nem kapták el őket. 

„A biciklis futár szerencsés, Benedict egy szuperhős” 

– mondta Manuel Dias, az Uber-sofőr. 

A sofőr visszaemlékezése szerint amikor a kocsiból meglátták, hogy négy ember ver egy ötödiket, Cumberbatch kipattant az autóból, azt kiáltotta, hogy "engedjétek el!" és a tett helyszínére futott. A sofőr csak ezután ismerte fel, hogy két világsztár ül a kocsijában: Benedict Cumberbatch és a felesége, Sophie Hunter. 

Sophie Hunter és Benedict Cumberbatch színész-házaspár Fotó: Wikipédia

„Annyira szürreális volt az egész. Sherlock Holmes itt küzdött négy támadóval csak egy sarokra a Baker Streettől” – emlékezett vissza a sofőr. 

Miután sikerült elüldözni a támadókat, Cumberbatch megkérdezte a futárt, hogy van. A futár azt felelte, "megvagyok", mire a színész átöltelte őt. 

Hogy miért szállt ki a kocsiból egy világhírű színész, akinek a megélhetése múlik a testi épségén? A szűkszavú, szerény Cumberbatch csak ennyivel indokolta: muszáj volt. 

A futár egyébként a Deliveroo cég szolgálatában állt, aminek szóvivője elmondta: „A Deliveroo futárok mindannyian hősök, akik minden nap ételt kézbesítenek az éhes vásárlóknak szerte az országban. A biztonságuk nagyon fontos számunkra és bármiféle ellenük elkövetett erőszakot elfogadhatatlannak tartunk. 

Szeretnénk megköszönni Benedict Cumberbatch hősies cselekedetét. Az egész Deliveroo nevében nagyon köszönjük. (Sun)