Az új olasz belügyminiszter Orbánnal közösen tervezi megváltoztatni az EU-t

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az új olasz kormány belügyminisztere, a szélsőjobboldali Liga vezetője, Matteo Salvini az olasz sajtó beszámolója szerint arról beszélt hétfőn, hogy a nap folyamán telefonbeszélgetést folytatott Orbán Viktorral, és közösen meg fogják változtatni az Európai Unió szabályait. 

A beszélgetésről több részlet nem derült ki, a cikk fő témája ugyanis az olasz-tunéziai diplomáciai viszony volt. Salvini lelkesedése amúgy nem meglepő, már januárban arról beszélt, hogy Orbán Viktor a példaképe. 

A Liga már a kampány során 500 ezer illegális bevándorló kitoloncolásáról beszélt, Salvini pedig egyik első belügyminisztéiumi tetteként vasárnap Szicíliába ment, hogy a helyhatósági választási kampányt is megtolva megismételje ezt az ígéretüket. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.