Jakab: Ennyi bűnöző között életemben nem beszéltem, Kövér: Ostoba!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A világsajtó a napokban azzal van tele, hogy Pusha T. rapper mit szólt be Drake rappernek és viszont, pedig a magyar parlamentben hétfőn sokkal jobb volt a műsor.

Az egyik főszereplő, Jakab Péter jobbikos képviselő életének első felszólalása egy interpelláció volt. Jakab az emlékezetes eseményt valóban emlékezetessé akarta tenni, ezért az "A lopott pénz visszajár, ugye?" című interpellációját a következő szavakkal kezdte:

“Hát bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, hát nem azért, mert ez az első parlamenti felszólalásom, hanem azért, mert isten bizony ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.”

Meg kell adni, szépen kimaxolta a szűzbeszéd műfaját, de Kövér László parlamenti elnök-osztályfőnök-kiképző őrmesternek láthatólag nem imponált a dolog. Kövér mintha elfelejtette volna a trollellenes védekezés Egyes Számú Alapszabályát, miszerint nem szabad reagálni, látványosan kiborulva főleg nem. Kövér ehelyett látványosan remegtetni kezdte a fejét meg a hangját, majd kikapcsolta a renitens képviselő mikrofonját. Aztán azonnal megszegte a Kettes számú szabályt és személyeskedve, sőt gyalázkodva reagált, úgyis mint

"Képviselő úr, ahhoz képest, hogy ez az első hozzászólalása, ahhoz képest feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot."

Ezután volt minden, ami képes boldoggá a tenni a gigászok csatáját pattogatott kukoricával a kézben szemlélő semleges nézőt:

Kövér a hatás kedvéért, miközben Jakab hangosítását kikapcsolva tartotta, komótosan kifújta az orrát. Kis hiba, hogy nem turházott egyet, mert úgy még erősebb lett volna az üzenet.

  • Megfenyegette a jobbikost, hogy moderálja magát, vagy nem kapcsolja vissza.
  • Miután felszólította az újoncot, hogy Figyeljen rám, képviselő úr - KÖVÉR ŐRMESTER EZEN AZ AMERIKAI KOMMANDÓSFILMEKBŐL ISMERT, KÉTUJJAS MOZDULATTAl JELEZTE, HOGY NÉZZEN RÁ A KATONA
  • A prudens házelnök gyorsan beszólt Jakab haverjainak is: "legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között".
  • Amire Jakab olyan boldog trollmosollyal reagált, hogy őszintén aggódni kezdtem a láthatólag indulatkezelési gondokkal küszködő házelnök vérnyomása miatt.
  • Jakab ezután a "köszönöm szépen a kioktatást Kövér elvtársnak, természetesen akinek nem inge, ne vegye magára" fordulattal folytatta a felszólalását.

És itt még csak az érdemi felszólalás első másdperceinál tartottunk!

Hogy mi történt később, azt megnézheted a videón, annyit azért elárulhatok, hogy a verbális kocsmai verekedésbe nemsokára beszállt Tállai András is, majd a végén Kövér megvonta a szót a beszólós jobbikostól. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.