Jakab: Ennyi bűnöző között életemben nem beszéltem, Kövér: Ostoba!

POLITIKA
2018 június 04., 14:56
comments 419

A világsajtó a napokban azzal van tele, hogy Pusha T. rapper mit szólt be Drake rappernek és viszont, pedig a magyar parlamentben hétfőn sokkal jobb volt a műsor.

link Forrás

Az egyik főszereplő, Jakab Péter jobbikos képviselő életének első felszólalása egy interpelláció volt. Jakab az emlékezetes eseményt valóban emlékezetessé akarta tenni, ezért az "A lopott pénz visszajár, ugye?" című interpellációját a következő szavakkal kezdte:

“Hát bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, hát nem azért, mert ez az első parlamenti felszólalásom, hanem azért, mert isten bizony ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.”

Meg kell adni, szépen kimaxolta a szűzbeszéd műfaját, de Kövér László parlamenti elnök-osztályfőnök-kiképző őrmesternek láthatólag nem imponált a dolog. Kövér mintha elfelejtette volna a trollellenes védekezés Egyes Számú Alapszabályát, miszerint nem szabad reagálni, látványosan kiborulva főleg nem. Kövér ehelyett látványosan remegtetni kezdte a fejét meg a hangját, majd kikapcsolta a renitens képviselő mikrofonját. Aztán azonnal megszegte a Kettes számú szabályt és személyeskedve, sőt gyalázkodva reagált, úgyis mint

"Képviselő úr, ahhoz képest, hogy ez az első hozzászólalása, ahhoz képest feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot."

Ezután volt minden, ami képes boldoggá a tenni a gigászok csatáját pattogatott kukoricával a kézben szemlélő semleges nézőt:

Kövér a hatás kedvéért, miközben Jakab hangosítását kikapcsolva tartotta, komótosan kifújta az orrát. Kis hiba, hogy nem turházott egyet, mert úgy még erősebb lett volna az üzenet.

  • Megfenyegette a jobbikost, hogy moderálja magát, vagy nem kapcsolja vissza.
  • Miután felszólította az újoncot, hogy Figyeljen rám, képviselő úr - KÖVÉR ŐRMESTER EZEN AZ AMERIKAI KOMMANDÓSFILMEKBŐL ISMERT, KÉTUJJAS MOZDULATTAl JELEZTE, HOGY NÉZZEN RÁ A KATONA
  • A prudens házelnök gyorsan beszólt Jakab haverjainak is: "legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között".
  • Amire Jakab olyan boldog trollmosollyal reagált, hogy őszintén aggódni kezdtem a láthatólag indulatkezelési gondokkal küszködő házelnök vérnyomása miatt.
  • Jakab ezután a "köszönöm szépen a kioktatást Kövér elvtársnak, természetesen akinek nem inge, ne vegye magára" fordulattal folytatta a felszólalását.

És itt még csak az érdemi felszólalás első másdperceinál tartottunk!

Hogy mi történt később, azt megnézheted a videón, annyit azért elárulhatok, hogy a verbális kocsmai verekedésbe nemsokára beszállt Tállai András is, majd a végén Kövér megvonta a szót a beszólós jobbikostól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.