600 millió forintot ad a kormány arra, hogy két magyar hokicsapat elindulhasson a szlovák bajnokságban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Nem pusztán arról van szó, hogy segítik a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplését, a többletforrások egy részét más területeken – például az Erste Ligában – használják majd fel"

- nyilatkozta pár napja Such György, a jégkorongszövetség elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója arról az állami pénzcsomagról, amiért az általa vezetett szövetség egy ideje lobbizott. Ma kiderült, hogy sikerrel, a Jégkorongblog friss posztja szerint ugyanis megjelent az Orbán miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat összesen 600 millió forint odaítéléséről.

Ebből 360 milliót azonnal átutalnak - felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere - további 240 milliót pedig a második félévben.

Bár több célra költik el, az összeg jelentős része a két magyar élcsapat Extraliga-indulását fedezi majd. A koncepció az, hogy a magyar Erste ligánál erősebb szlovák bajnokság majd felhozza az ott játszó magyarokat, mert a legutóbbi, hazai rendezésű divízió 1/A-s vébé példája is azt mutatta, hogy a hazai liga nem elég ehhez.

A szlovák Extraliga klubjai már hetekkel ezelőtt rábólintottak két magyar jelentkező befogadására.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.