600 millió forintot ad a kormány arra, hogy két magyar hokicsapat elindulhasson a szlovák bajnokságban

sport
2018 június 05., 08:16
comments 82

"Nem pusztán arról van szó, hogy segítik a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplését, a többletforrások egy részét más területeken – például az Erste Ligában – használják majd fel"

- nyilatkozta pár napja Such György, a jégkorongszövetség elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója arról az állami pénzcsomagról, amiért az általa vezetett szövetség egy ideje lobbizott. Ma kiderült, hogy sikerrel, a Jégkorongblog friss posztja szerint ugyanis megjelent az Orbán miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat összesen 600 millió forint odaítéléséről.

Ebből 360 milliót azonnal átutalnak - felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere - további 240 milliót pedig a második félévben.

Bár több célra költik el, az összeg jelentős része a két magyar élcsapat Extraliga-indulását fedezi majd. A koncepció az, hogy a magyar Erste ligánál erősebb szlovák bajnokság majd felhozza az ott játszó magyarokat, mert a legutóbbi, hazai rendezésű divízió 1/A-s vébé példája is azt mutatta, hogy a hazai liga nem elég ehhez.

A szlovák Extraliga klubjai már hetekkel ezelőtt rábólintottak két magyar jelentkező befogadására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.