600 millió forintot ad a kormány arra, hogy két magyar hokicsapat elindulhasson a szlovák bajnokságban

"Nem pusztán arról van szó, hogy segítik a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplését, a többletforrások egy részét más területeken – például az Erste Ligában – használják majd fel"

- nyilatkozta pár napja Such György, a jégkorongszövetség elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója arról az állami pénzcsomagról, amiért az általa vezetett szövetség egy ideje lobbizott. Ma kiderült, hogy sikerrel, a Jégkorongblog friss posztja szerint ugyanis megjelent az Orbán miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat összesen 600 millió forint odaítéléséről.

Ebből 360 milliót azonnal átutalnak - felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere - további 240 milliót pedig a második félévben.

Bár több célra költik el, az összeg jelentős része a két magyar élcsapat Extraliga-indulását fedezi majd. A koncepció az, hogy a magyar Erste ligánál erősebb szlovák bajnokság majd felhozza az ott játszó magyarokat, mert a legutóbbi, hazai rendezésű divízió 1/A-s vébé példája is azt mutatta, hogy a hazai liga nem elég ehhez.

A szlovák Extraliga klubjai már hetekkel ezelőtt rábólintottak két magyar jelentkező befogadására.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.