600 millió forintot ad a kormány arra, hogy két magyar hokicsapat elindulhasson a szlovák bajnokságban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Nem pusztán arról van szó, hogy segítik a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplését, a többletforrások egy részét más területeken – például az Erste Ligában – használják majd fel"

- nyilatkozta pár napja Such György, a jégkorongszövetség elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója arról az állami pénzcsomagról, amiért az általa vezetett szövetség egy ideje lobbizott. Ma kiderült, hogy sikerrel, a Jégkorongblog friss posztja szerint ugyanis megjelent az Orbán miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat összesen 600 millió forint odaítéléséről.

Ebből 360 milliót azonnal átutalnak - felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere - további 240 milliót pedig a második félévben.

Bár több célra költik el, az összeg jelentős része a két magyar élcsapat Extraliga-indulását fedezi majd. A koncepció az, hogy a magyar Erste ligánál erősebb szlovák bajnokság majd felhozza az ott játszó magyarokat, mert a legutóbbi, hazai rendezésű divízió 1/A-s vébé példája is azt mutatta, hogy a hazai liga nem elég ehhez.

A szlovák Extraliga klubjai már hetekkel ezelőtt rábólintottak két magyar jelentkező befogadására.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.