600 millió forintot ad a kormány arra, hogy két magyar hokicsapat elindulhasson a szlovák bajnokságban

"Nem pusztán arról van szó, hogy segítik a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplését, a többletforrások egy részét más területeken – például az Erste Ligában – használják majd fel"

- nyilatkozta pár napja Such György, a jégkorongszövetség elnöke, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója arról az állami pénzcsomagról, amiért az általa vezetett szövetség egy ideje lobbizott. Ma kiderült, hogy sikerrel, a Jégkorongblog friss posztja szerint ugyanis megjelent az Orbán miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat összesen 600 millió forint odaítéléséről.

Ebből 360 milliót azonnal átutalnak - felelős a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere - további 240 milliót pedig a második félévben.

Bár több célra költik el, az összeg jelentős része a két magyar élcsapat Extraliga-indulását fedezi majd. A koncepció az, hogy a magyar Erste ligánál erősebb szlovák bajnokság majd felhozza az ott játszó magyarokat, mert a legutóbbi, hazai rendezésű divízió 1/A-s vébé példája is azt mutatta, hogy a hazai liga nem elég ehhez.

A szlovák Extraliga klubjai már hetekkel ezelőtt rábólintottak két magyar jelentkező befogadására.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.