Házkutatást tartottak a STRABAG osztrák telephelyein

gazdaság
2018 június 05., 13:04
comments 19

Kedden a Strabag építőipari vállalat öt ausztriai irodájában tartottak házkutatást az osztrák gazdasági- és korrupcióellenes ügyészség nyomozói illegális áralkuk gyanúja miatt. Az osztrák ügyészség szerint felmerült, hogy a Strabag is érintett abban a kartellügyben, amiben 2006 és 2015 közötti útépítéséket vizsgálnak. A kartell miatt okozott kárt korábban 100 millió euróra becsülték.

A Magyarországon is aktív építőipari cég a házkutatás után egyből közölte, hogy támogatják a vizsgálatot, és ha a hatóságok hibát állapítanak meg, levonják a megfelelő következtetéseket. Az ügyben a Porr AG is értintett. (Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.