Ráparkolt a villamossínre, a közlekedési cég taxikon szállította az utasokat, majd az egészet neki kellett kifizetnie

közlekedés
2018 június 05., 11:14
comments 265

Bírósági ítélet erősítette meg Frakfurtban, hogy a közösséggel kicseszve parkoló autósoknak minden, általuk okozott költséget ki kell fizetniük. A sztorinak Magyarországról olvasva szinte minden eleme szédítő.

A dolog úgy kezdődött, ahogyan nálunk is kezdődhetne bármelyik városban, ahol van villamos: egy autós rosszul parkolt Frankfurtban, belógva a sínekre. Olyan szerencsétlen helyet választott, hogy az ott járó villamos egy órán át nem tudott közlekedni.

A történet innen vesz sci-fi-szerű kanyart. A frankfurti közlekedési vállalat ugyanis úgy reagálta le a dolgot, hogy

  1. azonnal taxikat hívtak, hogy a járatukra percre pontosan számító utasok nehogy elkéssenek 
  2. amíg az autó blokkolta a síneket, folyamatosan jártak a villamospótló taxik
  3. amint helyreállt a közlekedés, a cég beperelte az autóst, hogy ő fizesse ki az okozott kárt, vagyis a rendkívüli taxiszámlát, ami összesen ezer euró körüli összegre rúgott.

Egy helyi bíróság most kimondta, hogy a lépés jogszerű volt, az adott helyzetben a taxibérlés volt a legracionálisabb választás, a cég köteles volt biztosítani az alternatív utazási módot, az autós pedig felelős az általa okozott költségekért.

(via  deadheadingcrew Tumblr via Spiegel Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.