Semmiből jött olasz verte ki Djokovicsot a Roland Garroson és jutott elődöntőbe

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.
Marco Cecchinato a győztes meccslabda utánFotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

A 25 éves Marco Cecchinato karrierje során összesen 11 ATP-meccset nyert, mielőtt  most áprilisban, a világranglista 92. helyéről behúzta első tornagyőzelmét, a 250-es budapesti Hungarian Opent, de azt is úgy, hogy csak azért indulhatott el, mert egy másik játékos megsérült. 

Cecchinato háromszor indult korábban Grand Slam-tornán, még soha nem jutott túl az első fordulón, és akkor jött a 2018-as Roland Garros, ahol már az első fordulóban kiesésre állt a román Copil ellen, de 0-2-es szettállás után öt szettben, döntő játszma 10-8-ra gyert, és onnét nem volt megállás. 

A szintén nem kiemelt argentin Trungelliti után a 10. helyen kiemelt spanyol Carreno Busta után a nyolcaddöntőben búcsúztatta a 8. helyen kiemelt belga Goffint, és jöhetett a legjobb nyolc között Djokovics, aki ugyan sérülésből és hosszú kihagyás után jött vissza, de így is a kevesek közt emlegették, akinek lehet esélye megszorítani az első kiemelt Rafael Nadalt. 

Cecchinato négy szettben, két rövidítést nyerve, a döntő játszmában 13-11-re diadalmaskodva nyomta le a szerbet és jutott az elődöntőbe, ahol a 7. helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemmel játszik a fináléba kerülésért.

A másik ágon még a negyeddöntők következnek: Nadal a 11. kiemelt argentin Schwartzmannal, a 3. kiemelt horvát Csilics a 11. kiemelt argentin Del Potróval találkozik szerdán.