Argentína lemondta az Izrael elleni meccsét

POLITIKA
2018 június 06., 06:45
comments 131

A világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccsét játszotta volna szombaton Izraelben Argentína, ám a dél-amerikai szövetség végül lemondta a találkozót. 

Az argentinok látogatását óriási érdeklődés kísérte Izraelben, pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket, de azonnal átpolitizálódott a meccs, amin nem segített, hogy az eredetileg Haifában megrendezett meccset Jeruzsálembe tették át. A palesztinok tiltakoztak, Dzsibril Radzsub, a palesztín szövetség elnöke pedig Messi-mezek égetésére szólította fel a szurkolókat, ha a világsztár pályára lép. (Az argentin szövetség 3 millió eurót kapott volna a meccsért, de csak másfelet, ha Messi nem játszik.)

photo_camera Fotó: HAZEM BADER/AFP

Hivatalosan egyelőre nem indokolták a visszalépést, a csapat csatára, Gonzalo Higuain nyilatkozott csak, hogy jó döntés született. Sajtóhírek szerint Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő személyesen hívta fel az argentin elnököt, hogy ne mondják le a meccset. 

A gázai övezetben - ahol 120 halálos áldozata volt az izraeli erőkkel való összecsapásoknak - örömmel fogadták az argentinok döntését, a palesztin szövetség elnöke pedig az értékek, az erkölcs és a sport győzelmének nevezte azt, amivel piros lapot adtak Izraelnek. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.