Az Újpest tulajdonosa nagyjából belőtte a magyar foci esélyeit a nemzetközi kupákban

Nem zárt rossz szezont az Újpest, megnyerte a magyar kupát, harmadik lett a bajnokságban, nem csoda, hogy magazbiztosan nyilatkozott klubja honlapjának az évet értékelve a sokat támadott belga tulajdonos, Roderick Duchâtelet.

Fotó: ujpestfc.hu

A magabiztossága ugyanakkor nem megy át ígérgetésekbe. Arról, hogy mire számít a nemzetközi kupában, azt mondta, hogy 

„meg kell célozzuk a csoportkört, de attól tartok, erre jelenleg nem állunk készen. Ezért boldog lennék, ha mi lennénk az a magyar csapat, amelyik a legtovább bent marad az Európa-liga sorozatban”. 

Vagyis szerinte a többi magyar csapat sem fogja elérni a főtáblát. Szerinte még több év, amíg a csoportkörre is alkalmas lehet a csapata.

Nem különösebb nagy kedvenc Duchâtelet a szurkolók és a magyar futball atyaúristenei körében sem, időnként felbukkan a hír, hogy lenne egy NER-kompatibilisebb tulajdonos, mégpedig az állami megrendeléseken nagyot szakító Kuna Tibor. 

Az újra felerősődő pletykákról  Duchâtelet azt mondta:

„Boldog lennék, ha arról szólnának a pletykák, hogy eladjuk a klubot, mert a szóbeszédek, amiket én hallottam, arról szólnak, hogy átveszik a klubot. Ezek a pletykák rendszeresen - nagyjából félévente - előjönnek, főleg akkor, amikor az Újpest FC erős. Úgy gondolom, ezek arra valók, hogy aláássák a stabilitásunkat, amelyről az elmúlt pár évben tanúbizonyságot adtunk.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.