Informatikai céget kebelezett be Mészáros Lőrinc

2018 június 6., szerda 13:34
131

Kiderült, miért kellett felfüggeszteni a Budapesti Értéktőzsdén a Mészáros-birodalom ragadózóját, az Opus Global Nyrt. és az informatikai 4iG Nyrt. 

Közleményben jelentették be, hogy „az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött”. Az ügyeletet a GVH-nak is jóvá kell még hagynia, ez 2018-ban Magyarországon egy Mészáros-üzlet esetében szinte biztosra vehető.

A 4iG részvényei hetek óta szárnyaltak, 2200 forintról 3860 forintig, amit semmi nem igazán támasztott alá, különösen nem a tavalyi gyengébb eredményeik.  

Az Index emlékeztet arra, hogy éppen a 4iG Nyrt.-hez csatlakozott volna Sagyibó Viktor, aki 2012 és 2016 között a Microsoft kormányzati üzletági igazgatója volt. A 2016. július 19-én a 4iG rendkívüli közgyűlésén határozatlan időre a cég meg is választotta vezérigazgatójává, de pár nap múlva aztán már azt jelentette be a társaság, hogy augusztus 3-i hatállyal előre nem látott személyes okból Sagyibó lemondott. A háttérben a Microsoft belső vizsgálatát sejtették.  Sagyibó aztán a Miniszterelnökségen lehetett miniszteri biztos.

A 4iG eddigi tulajdonosai, Fehér Istvánnal és Móricz Gábor 2016-ban még oylan tervekről számolt be a portfoliónak, hogy a budapesti tőzsde prémium kategóriába igyekeztek, jelentős külföldi terjeszkedést vizionáltak és eredménynövekedést, valamint stabil osztalékfizetést terveztek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt