Informatikai céget kebelezett be Mészáros Lőrinc

gazdaság
2018 június 06., 13:34
comments 131

Kiderült, miért kellett felfüggeszteni a Budapesti Értéktőzsdén a Mészáros-birodalom ragadózóját, az Opus Global Nyrt. és az informatikai 4iG Nyrt. 

Közleményben jelentették be, hogy „az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött”. Az ügyeletet a GVH-nak is jóvá kell még hagynia, ez 2018-ban Magyarországon egy Mészáros-üzlet esetében szinte biztosra vehető.

A 4iG részvényei hetek óta szárnyaltak, 2200 forintról 3860 forintig, amit semmi nem igazán támasztott alá, különösen nem a tavalyi gyengébb eredményeik.  

Az Index emlékeztet arra, hogy éppen a 4iG Nyrt.-hez csatlakozott volna Sagyibó Viktor, aki 2012 és 2016 között a Microsoft kormányzati üzletági igazgatója volt. A 2016. július 19-én a 4iG rendkívüli közgyűlésén határozatlan időre a cég meg is választotta vezérigazgatójává, de pár nap múlva aztán már azt jelentette be a társaság, hogy augusztus 3-i hatállyal előre nem látott személyes okból Sagyibó lemondott. A háttérben a Microsoft belső vizsgálatát sejtették.  Sagyibó aztán a Miniszterelnökségen lehetett miniszteri biztos.

A 4iG eddigi tulajdonosai, Fehér Istvánnal és Móricz Gábor 2016-ban még oylan tervekről számolt be a portfoliónak, hogy a budapesti tőzsde prémium kategóriába igyekeztek, jelentős külföldi terjeszkedést vizionáltak és eredménynövekedést, valamint stabil osztalékfizetést terveztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.