Informatikai céget kebelezett be Mészáros Lőrinc

gazdaság
2018 június 06., 13:34

Kiderült, miért kellett felfüggeszteni a Budapesti Értéktőzsdén a Mészáros-birodalom ragadózóját, az Opus Global Nyrt. és az informatikai 4iG Nyrt. 

Közleményben jelentették be, hogy „az Opus Global Nyrt., valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. és annak két alapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap opciós vételi szerződések, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt. fölött”. Az ügyeletet a GVH-nak is jóvá kell még hagynia, ez 2018-ban Magyarországon egy Mészáros-üzlet esetében szinte biztosra vehető.

A 4iG részvényei hetek óta szárnyaltak, 2200 forintról 3860 forintig, amit semmi nem igazán támasztott alá, különösen nem a tavalyi gyengébb eredményeik.  

Az Index emlékeztet arra, hogy éppen a 4iG Nyrt.-hez csatlakozott volna Sagyibó Viktor, aki 2012 és 2016 között a Microsoft kormányzati üzletági igazgatója volt. A 2016. július 19-én a 4iG rendkívüli közgyűlésén határozatlan időre a cég meg is választotta vezérigazgatójává, de pár nap múlva aztán már azt jelentette be a társaság, hogy augusztus 3-i hatállyal előre nem látott személyes okból Sagyibó lemondott. A háttérben a Microsoft belső vizsgálatát sejtették.  Sagyibó aztán a Miniszterelnökségen lehetett miniszteri biztos.

A 4iG eddigi tulajdonosai, Fehér Istvánnal és Móricz Gábor 2016-ban még oylan tervekről számolt be a portfoliónak, hogy a budapesti tőzsde prémium kategóriába igyekeztek, jelentős külföldi terjeszkedést vizionáltak és eredménynövekedést, valamint stabil osztalékfizetést terveztek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.