Kisétált az Európai Unióból a szerb tehén, bár ne tette volna, mert most le kell ölni

Penka, a bolgár-szerb határon fekvő Kopilovtsi faluban élő, hat hónapos vemhes tehén fogta magát, és átsétált Szerbiába. Teljesen szabályosan, az oltomatsi határátkelőhelynél, az ellenőrzőpontnál ment át a határon, egyetlen rendőr, vagy vámos sem állította meg – mondta az Euronewsnak Ivan Haralampiev, az állat gazdája. 

Penkát egy szerb gazda vitte vissza, aki a tehénen lévő jelzés alapján azonosította az állatot. És ekkora Penka bekerült az uniós bürokráciába, aminek a vége az, hogy le kell őt ölni. 

Szerbiában az égvilágon semmi nem történt vele, szerb állatorvosi igazolást is kapott, hogy tökéletes egészségi állapotban van. De a bolgár hatóságok szerint a szabáyl az szabály, márpedig ha egy haszonállat elhagyja az EU területét, akkor azt újra nem lehet behozni az unióba. Penka gazdája kegyelmet kért az állatnak, de azt elutasították. (euronews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.