Kisétált az Európai Unióból a szerb tehén, bár ne tette volna, mert most le kell ölni

ÁLLAT
2018 június 06., 09:54
comments 206

Penka, a bolgár-szerb határon fekvő Kopilovtsi faluban élő, hat hónapos vemhes tehén fogta magát, és átsétált Szerbiába. Teljesen szabályosan, az oltomatsi határátkelőhelynél, az ellenőrzőpontnál ment át a határon, egyetlen rendőr, vagy vámos sem állította meg – mondta az Euronewsnak Ivan Haralampiev, az állat gazdája.

link Forrás

Penkát egy szerb gazda vitte vissza, aki a tehénen lévő jelzés alapján azonosította az állatot. És ekkora Penka bekerült az uniós bürokráciába, aminek a vége az, hogy le kell őt ölni.

Szerbiában az égvilágon semmi nem történt vele, szerb állatorvosi igazolást is kapott, hogy tökéletes egészségi állapotban van. De a bolgár hatóságok szerint a szabáyl az szabály, márpedig ha egy haszonállat elhagyja az EU területét, akkor azt újra nem lehet behozni az unióba. Penka gazdája kegyelmet kért az állatnak, de azt elutasították. (euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.