Párás, borult, meleg nap jön

Jó reggelt kívánok, az instások jobban teszik, ha már kibújnak az ágyból és fotózzák a napfelkeltét, mert most pont van annyi pamacs az égen, hogy igazán szép istenábrázolásokat lehessen fotózni.

Nem ok nélkül emlegetem egyből a felhőket, a nap jellemző témája a több-kevesebb napsütés lesz, amit a gomolyfelhőképződés mértéke szabályoz majd. Ennek a felhőképződésnek hála ma nem lesz elképesztően erős az UV-sugárzás, a 75 százalékos felhőtakaró egész hatékonyan szűri a káros sugarakat. 20-30 percnél többet azért így se töltsenek védekezés nélkül a szabadban.

Ahol felhők vannak, ott eső is lehet. A nap másik visszatérő témája a felhőszakadás, ami már délelőtt gyakori jelenség lesz, aktuálisan Heves, BAZ, Hajdú-Bihasz és SzSzB megyék kivételével az egész országra 1. fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadások miatt.

A csúcshőmérséklet délen már délelőtt megközelíti a 30 fokot, Baranyától Makóig 28-29 fok várható.

Ettől északabbra 23-26, a legészakibb vidékeinken meg 20-22 fok lesz a délelőtti csúcs.

Délután már a leghidegebb országrészben is 24-25 fok lesz, észak-dél viszonylatban az ország középső vidékein 27-28, délen pedig már 30-31 fokot jósolnak.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.