Szabó Tímea törvényben tiltaná meg, hogy Soros-ösztöndíjas lehessen magyar miniszterelnök

politika
2018 június 06., 12:37
comments 518

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője benyújtott egy törvényjavaslatot a parlament elé, ami megtiltaná, hogy olyan ember lehessen magyar miniszterelnök vagy miniszterelnök-jelölt, aki valaha Soros György által alapított szervezet ösztöndíjában részesült.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás

A javaslat indoklásában az szerepel, hogy mivel a magyar kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak - köztük a 88 éves Soros György -veszélyeztetik, a törvényhozásnak érdemes lenne azzal biztosítania a miniszterelnök függetlenségét, hogy megtiltja, hogy korábbi Soros-ösztöndíjasokból kormányfő lehessen.

Szabó Tímea javaslata természetesen Orbán Viktor miniszterelnökségét is megtorpedózná, hiszen Orbán külföldön is tanult Soros-pénzből, és a Fidesz sem utasította vissza a milliárdos pénzügyi segítségét a 80-as és a 90-es években.

A Fidesz 25 éve még szót is emelt a Soros György elleni nemtelen támadásokkal szemben. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt