Szabó Tímea törvényben tiltaná meg, hogy Soros-ösztöndíjas lehessen magyar miniszterelnök

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője benyújtott egy törvényjavaslatot a parlament elé, ami megtiltaná, hogy olyan ember lehessen magyar miniszterelnök vagy miniszterelnök-jelölt, aki valaha Soros György által alapított szervezet ösztöndíjában részesült.

Fotó: Kovács Tamás

A javaslat indoklásában az szerepel, hogy mivel a magyar kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak - köztük a 88 éves Soros György -veszélyeztetik, a törvényhozásnak érdemes lenne azzal biztosítania a miniszterelnök függetlenségét, hogy megtiltja, hogy korábbi Soros-ösztöndíjasokból kormányfő lehessen.

Szabó Tímea javaslata természetesen Orbán Viktor miniszterelnökségét is megtorpedózná, hiszen Orbán külföldön is tanult Soros-pénzből, és a Fidesz sem utasította vissza a milliárdos pénzügyi segítségét a 80-as és a 90-es években.

A Fidesz 25 éve még szót is emelt a Soros György elleni nemtelen támadásokkal szemben. (24.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.