Áder János horgászás közben túltolta a normcore-t

divat
2018 június 7., 9:04
comments 107

Több mint négy éve hívtuk fel arra a figyelmet, hogy Budapest észrevétlenül, ösztönösen normcore-nagyhatalommá vált. A divatiparban különös jelenségről van szó: hazánkban ez a stílus azóta is mainstream, a normcore-ruhadarabok több generáció életében meghatározók.

De van egy határ, ami után már gyanús, ha valaki már annyira normcore, mintha matematikusok számolták volna ki, miből mennyi elég. Így járt most Áder János, aki a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgász-nagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében horgászott.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nézzék már azt a szettet, az Isten szerelmére!

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A haj, a póló, a rövidnadrág, a zokni, a surranó, a bajusz! Bele sem merek gondolni, micsoda szakemberek állították össze ezt az egységes megjelenést!

photo_camera Áder János köztársasági elnök kezéből kicsúszott a kifogott hala – ép ésszel kibírhatatlanul normcore! Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ez már az az eset, amikor már annyira süt mindenből a normcore, hogy az csak álnormcore lehet.

Viszonyításképpen itt egy hétköznapi, ösztönös normcore-pápa:

photo_camera Reviczky Gábor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész a Mohosz horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

De még Áder egykori párttársa és mostani harcostársa is hitelesebben hozza a mezei, visszafogott, felvágástól mentes normcore-t:

photo_camera Szûcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a kifogott halat mutatja Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Persze a kötelező divatnormcore-kodás után, a természet erejével dacolva, egy esőkabátban már a köztársasági elnök is egyből hitelesebbé vált:

photo_camera Áder János köztársasági elnök egy kifogott hallal Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt