Áder János horgászás közben túltolta a normcore-t

Több 444 videó?
Szeretném

Több mint négy éve hívtuk fel arra a figyelmet, hogy Budapest észrevétlenül, ösztönösen normcore-nagyhatalommá vált. A divatiparban különös jelenségről van szó: hazánkban ez a stílus azóta is mainstream, a normcore-ruhadarabok több generáció életében meghatározók.

De van egy határ, ami után már gyanús, ha valaki már annyira normcore, mintha matematikusok számolták volna ki, miből mennyi elég. Így járt most Áder János, aki a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgász-nagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében horgászott.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Nézzék már azt a szettet, az Isten szerelmére!

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A haj, a póló, a rövidnadrág, a zokni, a surranó, a bajusz! Bele sem merek gondolni, micsoda szakemberek állították össze ezt az egységes megjelenést!

Áder János köztársasági elnök kezéből kicsúszott a kifogott hala – ép ésszel kibírhatatlanul normcore!Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ez már az az eset, amikor már annyira süt mindenből a normcore, hogy az csak álnormcore lehet.

Viszonyításképpen itt egy hétköznapi, ösztönös normcore-pápa:

Reviczky Gábor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész a Mohosz horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyénFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

De még Áder egykori párttársa és mostani harcostársa is hitelesebben hozza a mezei, visszafogott, felvágástól mentes normcore-t:

Szûcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a kifogott halat mutatjaFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Persze a kötelező divatnormcore-kodás után, a természet erejével dacolva, egy esőkabátban már a köztársasági elnök is egyből hitelesebbé vált:

Áder János köztársasági elnök egy kifogott hallalFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA