Eindhovenben építik meg a világ első, 3D nyomtatóval készített, lakható házait

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A hollandiai Eindhoven szeretne lenni a világ első városa, amiben 3D nyomtatóval készítenének lakható házakat. A Milestone-projektet a Van Wijnen holland építőipari cég viszi, aminek a tervei szerint ez környezetbarátabb lenne a hagyományos építkezésnél, illetve a kétkezi munkások hiányára is megoldást nyújtana az építőiparban – írja a Guardian.

Az öt új házból, amit jövőre szeretnének értékesíteni, a legkisebb, két hálószobás ingatlan után egy héten belül már 20 család érdeklődött. A házaknak csak a külső és a belső falai készülnek 3D nyomtatóval, ami lényegében egy hatalmas robotkar, aminek a fúvókája egy speciális cementet önt, aminek az állaga állítólag a tejszínhabéhoz hasonló. De a tervezők azt remélik, mire a házak megépülnek, már az odavezető csöveket is 3D nyomtatóval tudják elkészíteni.

Rudy van Gurp, a cég menedzsere szerint egy 5 éven belül mainstream technológiává válik, az otthonok 5 százalékát így építik majd. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.