Eindhovenben építik meg a világ első, 3D nyomtatóval készített, lakható házait

A hollandiai Eindhoven szeretne lenni a világ első városa, amiben 3D nyomtatóval készítenének lakható házakat. A Milestone-projektet a Van Wijnen holland építőipari cég viszi, aminek a tervei szerint ez környezetbarátabb lenne a hagyományos építkezésnél, illetve a kétkezi munkások hiányára is megoldást nyújtana az építőiparban – írja a Guardian.

Az öt új házból, amit jövőre szeretnének értékesíteni, a legkisebb, két hálószobás ingatlan után egy héten belül már 20 család érdeklődött. A házaknak csak a külső és a belső falai készülnek 3D nyomtatóval, ami lényegében egy hatalmas robotkar, aminek a fúvókája egy speciális cementet önt, aminek az állaga állítólag a tejszínhabéhoz hasonló. De a tervezők azt remélik, mire a házak megépülnek, már az odavezető csöveket is 3D nyomtatóval tudják elkészíteni.

Rudy van Gurp, a cég menedzsere szerint egy 5 éven belül mainstream technológiává válik, az otthonok 5 százalékát így építik majd. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.