Eindhovenben építik meg a világ első, 3D nyomtatóval készített, lakható házait

2018 június 7., csütörtök 8:07
154

A hollandiai Eindhoven szeretne lenni a világ első városa, amiben 3D nyomtatóval készítenének lakható házakat. A Milestone-projektet a Van Wijnen holland építőipari cég viszi, aminek a tervei szerint ez környezetbarátabb lenne a hagyományos építkezésnél, illetve a kétkezi munkások hiányára is megoldást nyújtana az építőiparban – írja a Guardian.

Az öt új házból, amit jövőre szeretnének értékesíteni, a legkisebb, két hálószobás ingatlan után egy héten belül már 20 család érdeklődött. A házaknak csak a külső és a belső falai készülnek 3D nyomtatóval, ami lényegében egy hatalmas robotkar, aminek a fúvókája egy speciális cementet önt, aminek az állaga állítólag a tejszínhabéhoz hasonló. De a tervezők azt remélik, mire a házak megépülnek, már az odavezető csöveket is 3D nyomtatóval tudják elkészíteni.

Rudy van Gurp, a cég menedzsere szerint egy 5 éven belül mainstream technológiává válik, az otthonok 5 százalékát így építik majd. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt