Erdogan ígérete a török népnek: lesz ingyenkávé, sütemény

Fotó: KAYHAN OZER/AFP

Ingyen kávét, teát és süteményt ígért Recep Tayyip Erdogan csütörtöki kampánybeszédében a nyilvános könyvtár-kávézók közönségének. A török elnök Erdogan központi szerepet szán a közösségi élet új színfoltját jelentő kiraathanéknak, amelyek tervei szerint a hét minden napjának minden órájában nyitva tartanának.

„Fiatalok és idősek jönnek majd” - mondta a kampánygyűlésen résztvevő tömegnek Erdogan a szíriai határ közelében található Hatayban. „Könyveket olvashatnak, teát és kávét ihatnak, süteményt ehetnek, és mindezt ingyen” - tette hozzá, majd többször is elismételte, hogy ingyen, ingyen. Azt is hangsúlyozta, hogy ezek a kávézók nem olyan helyek lesznek, ahol kártyáznak, szerencsejátékot játszanak az emberek. 

A június 24-ei török választás kampánya amúgy is tele van izgalmakkal, az egyik legismertebb ellenzéki például a börtöncellájából hirdette a kormányprogramját. (via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.