Fluor: Nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket

POLITIKA
2018 június 07., 05:37
comments 273

Nem bosszantotta fel, de nem tartotta túl elegáns lépésnek Fluor Tamás, mikor letiltotta a Petőfi Rádió a Wellhello dalait, miután élőadásban bekiabálta az egyik műsorban, hogy Soros György, árulta el a 168órának. Hozzátette:

"nem a forradalmat robbantottam ki, csak trollkodtam egyet. Nem is a Wellhello miatt aggódtam, hanem azért, mert emberek munkahelyéről van szó, amit akár el is veszíthettek volna, az meg nem poén, ha valakit miattam rúgnak ki."

link Forrás

Arra a felvetésre, hogy úgysem lehetett volna megakadályozni, hogy odalépjen és kiabáljon, elárulta: várható volt az akció.

"Az élő adás előtt volt már egy felvétel, és akkor is belekiabáltam a kamerába, hogy Soros György. Valójában azt hittem, hogy az az élő adás. Amikor rájöttem, hogy az csak egy próba volt, már úgy voltam vele, hogy végigviszem,"

mondta. 

"Azt nagyon utálom, hogy a politika elveszi az emberek elől a levegőt, nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba. Napi szinten vitatkozom politikai kérdésekről, olykor a kiabálásig is elmegyek a véleményem védelmében. Ez korábban nem így volt. Kifejezetten foglalkoztatnak a magyarországi társadalmi mozgások,"

tette hozzá Fluor. Az, hogy a Mi a vagyunk a többség április végi tüntetésén lejátszották az Apuveddmeg című számukat szolidaritásból a Petőfi-cenzúra miatt, nagyon jól esett neki, mondta. 

"Igazából az tetszett, hogy van érdeklődés az emberek részéről, hogy azért oda tudnak állni valami mellé az emberek, ha azt érzik, igazságtalanságok történnek. Egyébként szónoknak is felkértek, de azt elhárítottam."

link Forrás

Nem akart pártpolitikai mezőbe kerülni, indokolta döntését. Ha beszédet mondana hasonló rendezvényen, akkor az emberi értékek fontosságról szólna, jelentette ki.

"Például arról, mennyire nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket."

Arra a kérdésre, hogy hisz-e még a politikailag korrekt beszédben, azt válaszolta:

"igen, pont annyira, mint abban, hogy bármit szabadon lehet bírálni és bármivel lehet viccelni. Ez ugyanolyan fontos jog, mint a píszí."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.