Lázár János egy órán keresztül üldögélt egyedül egy hotelben, és várta Márki-Zay érkezését

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Lázár János a hódmezővásárhelyi Gingko szállodában, Márki-Zay Péter a polgármesteri hivatalban töltötte a csütörtök délutánt. Elvileg találkozójuk lett volna, de a kettejük közti 120 méteres távolságot nem sikerült áthidalni.

A nagy találkozás Márki-Zay szerint azért maradt el, mert a városházára megbeszélt randevú kezdete előtt 21 perccel Lázár módosította a helyszínt, amit a polgármester nem fogadott el. Lázár sajtósa viszont a hvg.hu-nak azt mondta, hogy nem egyeztek meg a helyszínben, de a protokoll szerint azt amúgy is az országgyűlési képviselő jogosult megválasztani.

Így hát Lázár a hotelban üldögélt, Márki-Zay a városházán, ment az üzengetés, és végül nem történt semmi. A fideszes képviselő egy Facebook-videó végén azt mondta, hogy ha ezek után a polgármester szeretne tőle valamit, menjen el a fogadóórájára. Márki-Zay közleménye szerint „továbbra is fontosnak tartjuk Lázár János képviselő úr békeajánlatát, mert az eddigi hónapok érdemi munkavégzését nagymértékben hátráltatta az ellenséges sajtó és közgyűlés.”

Lázár a választás után odanyilatkozott, hogy Márki-Zay gyáva hazaáruló, aki a bolsevikokra hasonlít, de amikor múlt héten megjelent a hódmezővásárhelyi közgyűlésen, már egy fokkal békülékenyebb hangnemet ütött meg. Ekkor beszélték meg a mára tervezett találkozót - ami, hát, így sikerült. 

Lázár szerint amúgy a lényeg ennyi:

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.