Leekens: Többnyire jól helyezkedtünk, nem követtünk el súlyos hibákat, nem lehetek elégedetlen a mutatott játékkal

sport
2018 június 07., 04:04
comments 49

"Noha van még sok hiba, amit ki kell javítani, a hozzáállással és a mentalitással maximálisan elégedett vagyok," mondta a fehérorosz válogatott elleni mérkőzés után a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak. Georges Leekens a siralmas breszti meccs után a sportlapnak kijelentette:

"abszolút nem vagyok csalódott, mert a csapat nagyon jól reagált arra a helyzetre, hogy két vereség után kellett bizonyítania idegenben."

Szerinte a magyar válogatott a szerda este egy "erős együttes ellen" játszott. Mintha a közszolgálati adó egy másik mérkőzést közvetített volna: Leekens szerint

"nagy öröm Kádár Tamás visszatérése, jelentősen stabilabbá vált a védelem, a kapott gól ellenére ezúttal nem voltak gondjaink hátul. Szerencsére van egy kiváló kapusunk is, akinek ma rengeteget köszönhetünk, nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz."

Georges Leekens
photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Majd bedobta a magyarázkodás magyarázkodását:

"úgy vélem, két vereség után a döntetlen előrelépés, ráadásul nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre a felkészüléshez."

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi az oka annak, hogy a kapott és a szerzett gól is pontrúgásból jött össze, a szövetségi kapitány úgy válaszolt:

"ha egy gárda rögzített szituációból kap és ér is el gólt, az azt jelenti, hogy egyfajta egyensúly van a csapaton belül."

Majd hozzátette: minden szituációt megbeszélnek, elemeznek.

"Természetesen sokat kell még ezen dolgoznunk, de ma többnyire jól helyezkedtünk, nem követtünk el súlyos hibákat, nem lehetek elégedetlen a mutatott játékkal,"

zárta Leekens.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.