Elkapták a Belvárosban a turistákat lehúzó román álrendőrt

bűnügy
2018 június 08., 07:20
comments 172

Az 55 éves román férfi és társa május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek kiadva magukat több külföldi turistát igazoltattak, majd drogot és hamis pénzt kerestek náluk.

A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakták vissza, a többit észrevétlenül elrakták. Az álrendőrök ezzel a módszerrel közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Az elkövetők kedden este szintén rendőrnek adták ki magukat, és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. Erre utánuk ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő hívta a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.