Elkapták a Belvárosban a turistákat lehúzó román álrendőrt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az 55 éves román férfi és társa május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek kiadva magukat több külföldi turistát igazoltattak, majd drogot és hamis pénzt kerestek náluk. 

A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét rakták vissza, a többit észrevétlenül elrakták. Az álrendőrök ezzel a módszerrel közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Az elkövetők kedden este szintén rendőrnek adták ki magukat, és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. Erre utánuk ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő hívta a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik. (police.hu)