Trump visszavenné az oroszokat a G7-be

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai elnök pénteken a a G7-es országok kanadai csúcstalálkozója előtt beszélt arról, hogy visszakellene venni az oroszokat a körbe, vagyis legyen újra G8 a csoport neve. Trump szerint Oroszországnak ott kell lennie a tárgyalóasztalnál. 

Oroszországot 2014-ben a Krím-félsziget elfoglalása miatt zárták ki. Közben több európai ország is hirtelen békülékeny lett az oroszokkal, elképzelhető, hogy átgondolják az ellenük hozott szankciók enyhítését. (Financial Times)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.