A katasztrófavédelem lezáratta a Lupa-tónál engedély nélkül működő parkolókat

Lezáratta a Lupa-tó mellett engedély nélkül működő parkolókat a katasztrófavédelem, és rendelkezett azok átépítéséről – erősítette meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (FKI) helyettes szóvivője vasárnap az MTI-megkeresésére.

Kolozsi Péter közölte, hogy az FKI-nél 2017 júniusában kezdeményeztek vízbázis-védelmi egyedi vizsgálati eljárást egy 275 férőhelyes parkoló kialakítása érdekében, a tervezett parkoló ugyanis ivóvízbázison helyezkedne el. Az eljárást az igazgatóság elindította, a hatályos jogszabályoknak megfelelően hiánypótlást és díjfizetés-felszólítást írt ki. A parkoló kezdeményezője a felszólításban foglaltakat nem teljesítette, ezért az FKI a vonatkozó jogszabályok értelmében megszüntette az eljárást.

Az FKI munkatársai 2018 májusában szemlét tartottak a tó mellett, és megállapították, hogy ott engedély nélkül, két helyszínen, kb. 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki. A murvával borított parkoló kialakítása nem felel meg a műszaki előírásoknak.

Az FKI határozatban rendelkezett a parkolók azonnali lezárására és a jogszabályoknak megfelelő átépítésére.

A működtetők az Indexnek azt mondták, ők semmiféle lezáratós határozatot nem kaptak a katasztrófavédelemtől. Gerendai Károly és Matlárházi Rita, a Lupa Strand Kft. ügyvezetője elmondta, hogy tavaly májusban beadták az engedélykérelmet a parkolóra, majd hónapokkal később jött egy levél, hogy az eljárást megszüntették, mert nem fizettek be egy 24 ezer forint körüli díjat. Ők viszont visszakeresték az utalást, és helyreigazítás kérésével megküldték a katasztrófavédelemnek, hogy javítsák a döntésüket, mivel a pénzt befizették. Szóban is beszéltek az ügyintézővel, aki elismerte, hogy megvan a pénz, csak elkeveredett, így majd hivatalból is válaszolnak. Ez kb. 10 napja volt, azóta hivatalos válasz nem érkezett. Ehhez képest a katasztrófavédelem legfrissebb közleményében is az áll, hogy ők kötelezték Gerendaiékat az engedély nélküli parkolók azonnali lezárására. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.