A katasztrófavédelem lezáratta a Lupa-tónál engedély nélkül működő parkolókat

2018 június 10., vasárnap 11:17
116

Lezáratta a Lupa-tó mellett engedély nélkül működő parkolókat a katasztrófavédelem, és rendelkezett azok átépítéséről – erősítette meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (FKI) helyettes szóvivője vasárnap az MTI-megkeresésére.

Kolozsi Péter közölte, hogy az FKI-nél 2017 júniusában kezdeményeztek vízbázis-védelmi egyedi vizsgálati eljárást egy 275 férőhelyes parkoló kialakítása érdekében, a tervezett parkoló ugyanis ivóvízbázison helyezkedne el. Az eljárást az igazgatóság elindította, a hatályos jogszabályoknak megfelelően hiánypótlást és díjfizetés-felszólítást írt ki. A parkoló kezdeményezője a felszólításban foglaltakat nem teljesítette, ezért az FKI a vonatkozó jogszabályok értelmében megszüntette az eljárást.

Az FKI munkatársai 2018 májusában szemlét tartottak a tó mellett, és megállapították, hogy ott engedély nélkül, két helyszínen, kb. 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki. A murvával borított parkoló kialakítása nem felel meg a műszaki előírásoknak.

Az FKI határozatban rendelkezett a parkolók azonnali lezárására és a jogszabályoknak megfelelő átépítésére.

A működtetők az Indexnek azt mondták, ők semmiféle lezáratós határozatot nem kaptak a katasztrófavédelemtől. Gerendai Károly és Matlárházi Rita, a Lupa Strand Kft. ügyvezetője elmondta, hogy tavaly májusban beadták az engedélykérelmet a parkolóra, majd hónapokkal később jött egy levél, hogy az eljárást megszüntették, mert nem fizettek be egy 24 ezer forint körüli díjat. Ők viszont visszakeresték az utalást, és helyreigazítás kérésével megküldték a katasztrófavédelemnek, hogy javítsák a döntésüket, mivel a pénzt befizették. Szóban is beszéltek az ügyintézővel, aki elismerte, hogy megvan a pénz, csak elkeveredett, így majd hivatalból is válaszolnak. Ez kb. 10 napja volt, azóta hivatalos válasz nem érkezett. Ehhez képest a katasztrófavédelem legfrissebb közleményében is az áll, hogy ők kötelezték Gerendaiékat az engedély nélküli parkolók azonnali lezárására. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt