Hajnalban 629 menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Hat különböző mentőegység 629 embert mentett ki a Földközi-tengeren vasárnapra virradóra, mind az Aquarius mentőhajó fedélzetén vannak – közölte az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet.

A megmentettek között 123 kísérő nélküli kiskorú, 11 gyerek és 7 várandós nő van. Igen kritikus volt a helyzet két felfújható gumicsónak utasainak a mentésekor, mivel az egyik lerobbant, és több mint 40 ember esett a vízbe.

A marokkói haditengerészet is arról számolt be, hogy szombaton 472 Európába tartó menekültet mentettek ki, akik az Atlanti-óceánon és a Földközi-tengeren át akartak több hajón az európai kontinensre eljutni. A migránsok között 28 nő, 27 kiskorú és 3 csecsemő volt. Mindannyiukat visszaszállították az afrikai partokra.

A líbiai parti őrség több mint 150 migránst tartóztatott fel szombaton a Földközi-tengeren. Két hajót állítottak meg az észak-afrikai ország fővárosa, Tripoli és a nyugati Zuvara térség vizein, 152 migráns, köztük 19 nő és 3 gyerek volt a fedélzetükön – közölték a parti őrség illetékesei.