Előrehajolt, hogy a telefonjával világítson, ezért maradt életben a dombóvári vihartragédia egyetlen túlélője

társadalom
2018 június 11., 20:03
comments 125

Hatból ketten maradtunk - mondta az RTL Híradónak elcsukló hangon az a nő, aki egyedüliként élte túl, amikor a szombati esti viharban egy fa dőlt az autójukra Dombóváron. A kocsiban utazott még a férje, a lánya, a menye és az unokája, ők mind meghaltak.

A többi családtag azt mondta, a család néhány másodperccel a tragédia előtt megállt az autóval, mert a viharban párás lett a szélvédő. Az asszony előrehajolt, hogy a telefonjával világítson, miközben a férje a szellőztetéssel bíbelődött, végül ez mentette meg.

Amikor rádőlt a fa az autóra, ő a műszerfal alá szorult, így menekült meg.

link Forrás

A családtagok temetésének költségeit a kisvaszari önkormányzat vállalta át. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a fa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő területén állt, megkérdezték a céget, végeztek-e rajta a közelmúltban állapotfelmérést, de még nem kaptak választ.

Anyagilag is súlyos károkat okozott az országon szombaton átvonuló vihar. A Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, Lambert Gábor azt mondta az RTL Híradónak, 

jóval egymilliárd forint lesz a kárbejelentések összege.

link Forrás

A legtöbb bejelentés Bajáról, Kecskemétről, Kiskunhalasról érkezett, a legtöbb kárt pedig a beázások, a villámcsapások és a viharkárok okozták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.