Zsíros állásba nevezte ki az MTVA vezérigazgatója azt, aki lehallgatta őt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Igazán meglepő közmédiás kinevezésről számol be a 24.hu: az Új Média és Teletext Kft. ügyvezetőjének Vas Imrét nevezték ki.

Ha még nem tántorodtál volna meg a megdöbbenéstől:

  • az Új Média és Teletext Kft. - ez kezeli közmédia valamennyi digitális felületét, például a hirado.hu oldalt és a mediaklikk.hu-t, illetve a teletext híreit - az MTVA 100 százalékos tulajdonában áll
  • Az MTVA vezérigazgatója Vaszily Miklós
  • Vas Imre korábban az MTVA üzemeltetési igazgatója volt, azután is, hogy Vaszilyt kinevezték vezérigazgatónak
  • Vaszily irodájában 2016. márciusában lehallgatóberendezést találtak
  • Ezzel egyidőben Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató és Vas Imre irodájában lehallgatáshoz használatos eszközökre bukkantak
  • Akkori sajtóhírek szerint Vas a rendőröknek meg sem próbált tagadni, ellenben azt mondta, hogy a lehallgatóeszközök telepítése magasabb célokat szolgált
  • Vasék 2016. szeptemberében felmondtak, Vaszily ezt elfogadta
  • Bár továbbra is Vaszily a főnök, most valamiért mégis kinevezte Vast
  • Ne feledjük, hogy Vas miért nem kapott annak idején semmiféle büntetést. A Legfőbb Ügyészség az ő kedvéért lényegében legalizálta a lehallgatást Magyarország területének 90 százalékán azzal, hogy szemrebbenés nélkül bemondták: az engedély nélküli megfigyelés nem magánterületen történt, így az nem ütközik a BTK-ba.

A kérdés most már csak az, hogy miféle bizánci típusú hatalmi játszmák folynak éppen a háttérben az MTVA tízmilliárdjaiért.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.