2900 pár zoknival utazott el az izlandi válogatott a világbajnokságra

sport
2018 június 12., 14:15
comments 202

Az izlandi sajtó számolt be arról, hogy a válogatott 2900 pár zoknival utazott el az oroszországi világbajnokságra, és e hír felháborodást váltott ki helyi környezetvédő szervezetek körében.

A pocsékolás és túlfogyasztás ellen létrehozott szervezet, a Vakandi például közleményben háborgott, és felemlegették azt is, hogy az izlandi válogatott tagjai annyira sok csomagot vittek magukkal, hogy nemcsak a repülő teljes poggyásztere telt meg vele, de még az utolsó hat sorba is táskák voltak.

A stábnak kivitt 2900 zokni a szervezet szóvivője, Rakel Garðarsdóttir szerint rossz példát mutat a társadalomnak. Ráadásul ezeket a zoknikat nem is Izlandon gyártották, azaz előbb oda kellett szállítani őket, hogy aztán továbbszállítsák Oroszországba. Garðarsdóttir szerint ráadásul egy jelentős részük majd egy oroszországi szeméttelepen végzi. (Grapvine)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.