Börtönbe megy a férfi, aki bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban, hogy beszélhessen a barátnőjével

2018 június 12., kedd 9:53
57

Helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék a Karcagi Járásbíróság ítéletét, így közveszéllyelfenyegetés miatt egy évre börtönbe megy az a harmincaséveiben járó férfi, aki tavaly nyáron bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban. A férfit két évre a közügyektől is eltiltották.

Az eset augusztus 12-én délután történt. Az elkövető  a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagról telefonált mobilon a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, bemondta a gyermekotthon címét, aztán jött a lényeg:

„Allah Akbar! Az épületben bomba fog robbanni!” 

Az épületet kiürítették és átvizsgálták, de a tűzoltók és tűzszerészek nem találtak semmit. A férfit még aznap őrizetbe vették és két nappal később bíróság elé állították. A Karcagi Járásbíróság hamarosan meghozta ítéletét, ez emelkedett most jogerőre. 

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi csak hamukázta, hogy „Allah Akbar!”, valójában persze semmi köze az iszlamista fanatizmushoz, az egész akciót pedig csak azért kezdeményezte, hogy beszélhessen az otthonban tartózkodó barátnőjével, akit aznap nem engedtek ki az épületből. 

A vádlott és védője korábban enyhítésért fellebbezett, hiába. (szoljon.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt