Börtönbe megy a férfi, aki bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban, hogy beszélhessen a barátnőjével

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék a Karcagi Járásbíróság ítéletét, így közveszéllyelfenyegetés miatt egy évre börtönbe megy az a harmincaséveiben járó férfi, aki tavaly nyáron bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban. A férfit két évre a közügyektől is eltiltották.

Az eset augusztus 12-én délután történt. Az elkövető  a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagról telefonált mobilon a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, bemondta a gyermekotthon címét, aztán jött a lényeg:

„Allah Akbar! Az épületben bomba fog robbanni!” 

Az épületet kiürítették és átvizsgálták, de a tűzoltók és tűzszerészek nem találtak semmit. A férfit még aznap őrizetbe vették és két nappal később bíróság elé állították. A Karcagi Járásbíróság hamarosan meghozta ítéletét, ez emelkedett most jogerőre. 

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi csak hamukázta, hogy „Allah Akbar!”, valójában persze semmi köze az iszlamista fanatizmushoz, az egész akciót pedig csak azért kezdeményezte, hogy beszélhessen az otthonban tartózkodó barátnőjével, akit aznap nem engedtek ki az épületből. 

A vádlott és védője korábban enyhítésért fellebbezett, hiába. (szoljon.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.