Börtönbe megy a férfi, aki bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban, hogy beszélhessen a barátnőjével

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék a Karcagi Járásbíróság ítéletét, így közveszéllyelfenyegetés miatt egy évre börtönbe megy az a harmincaséveiben járó férfi, aki tavaly nyáron bombariadót csinált egy esztergomi gyermekotthonban. A férfit két évre a közügyektől is eltiltották.

Az eset augusztus 12-én délután történt. Az elkövető  a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagról telefonált mobilon a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, bemondta a gyermekotthon címét, aztán jött a lényeg:

„Allah Akbar! Az épületben bomba fog robbanni!” 

Az épületet kiürítették és átvizsgálták, de a tűzoltók és tűzszerészek nem találtak semmit. A férfit még aznap őrizetbe vették és két nappal később bíróság elé állították. A Karcagi Járásbíróság hamarosan meghozta ítéletét, ez emelkedett most jogerőre. 

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi csak hamukázta, hogy „Allah Akbar!”, valójában persze semmi köze az iszlamista fanatizmushoz, az egész akciót pedig csak azért kezdeményezte, hogy beszélhessen az otthonban tartózkodó barátnőjével, akit aznap nem engedtek ki az épületből. 

A vádlott és védője korábban enyhítésért fellebbezett, hiába. (szoljon.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.