Egy magyar csatár kijutott a vébére: Priskin könyöklésével mutatták meg a játékvezetők, hogy mit nem akarnak látni a stadionokban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy kedden a Luzsnyiki Stadionban mutatták be az újságíróknak azokat az órákat, melyeket majd a játékvezetők fognak használni a világbajnokság során. Majd két korábbi ismert bíró, Massimo Busacca és Pierluigi Collina foglalta össze, amit a játékvezetők felkészítéséről érdemes tudni. 

A számos technikai részlettel tarkított tájékoztató egy pontján váratlan magyar siker következett: amikor a videóbíróként ismert VAR-technológia alkalmazása került szóba, rövid videókkal szemléltettek eseteket, amikor be lehetett volna vetni az eszközt, és e során a magyar-portugál vb-selejtező egyik jelenete is megjelent a terem kivetítőin. Méghozzá Priskin Tamás könyöklése:

Mint a lap tudósítása szerint Busacca a jelenet lejátszása után megjegyezte: a magyar válogatott támadó nem a labda megjátszására ment, arra nem volt esélye sem, amikor odaütött ellenfelének. Ezért nem lehetett kérdés, hogy piros lapot kellett felmutatnia a játékvezetőnek. 

Ez amúgy a meccsen meg is történt, ennyiben persze nehezen érthető, hogy miért pont ezzel illusztrálták a videóbíró szükségességéről szóló előadást. Mindenesetre az egykori játékvezető azzal folytatta, hogy hasonló jeleneteket lehetetlen lesz nem észrevenni, mivel 35 kamerával követik majd a meccseket. 

„Nem akarunk hasonló szituációkat a pályákon, ezért minden csapatnak és játékosnak elmagyaráztuk a szabályokat és a bírói döntések hátterét. Egy-egy játékhelyzet fekete vagy fehér, nem lesznek viták. A fontos szituációk meccseket dönthetnek el, történelmet írhatunk ” - mondta Busacca, aki a lap szerint beszélt arról is, hogy a visszanézések miatt kiesett időt a hosszabbításban adják majd vissza a játékvezetők. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.