Egy magyar csatár kijutott a vébére: Priskin könyöklésével mutatták meg a játékvezetők, hogy mit nem akarnak látni a stadionokban

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy kedden a Luzsnyiki Stadionban mutatták be az újságíróknak azokat az órákat, melyeket majd a játékvezetők fognak használni a világbajnokság során. Majd két korábbi ismert bíró, Massimo Busacca és Pierluigi Collina foglalta össze, amit a játékvezetők felkészítéséről érdemes tudni. 

A számos technikai részlettel tarkított tájékoztató egy pontján váratlan magyar siker következett: amikor a videóbíróként ismert VAR-technológia alkalmazása került szóba, rövid videókkal szemléltettek eseteket, amikor be lehetett volna vetni az eszközt, és e során a magyar-portugál vb-selejtező egyik jelenete is megjelent a terem kivetítőin. Méghozzá Priskin Tamás könyöklése:

Mint a lap tudósítása szerint Busacca a jelenet lejátszása után megjegyezte: a magyar válogatott támadó nem a labda megjátszására ment, arra nem volt esélye sem, amikor odaütött ellenfelének. Ezért nem lehetett kérdés, hogy piros lapot kellett felmutatnia a játékvezetőnek. 

Ez amúgy a meccsen meg is történt, ennyiben persze nehezen érthető, hogy miért pont ezzel illusztrálták a videóbíró szükségességéről szóló előadást. Mindenesetre az egykori játékvezető azzal folytatta, hogy hasonló jeleneteket lehetetlen lesz nem észrevenni, mivel 35 kamerával követik majd a meccseket. 

„Nem akarunk hasonló szituációkat a pályákon, ezért minden csapatnak és játékosnak elmagyaráztuk a szabályokat és a bírói döntések hátterét. Egy-egy játékhelyzet fekete vagy fehér, nem lesznek viták. A fontos szituációk meccseket dönthetnek el, történelmet írhatunk ” - mondta Busacca, aki a lap szerint beszélt arról is, hogy a visszanézések miatt kiesett időt a hosszabbításban adják majd vissza a játékvezetők. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.