Egy magyar csatár kijutott a vébére: Priskin könyöklésével mutatták meg a játékvezetők, hogy mit nem akarnak látni a stadionokban

sport
2018 június 12., 21:15
comments 157

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy kedden a Luzsnyiki Stadionban mutatták be az újságíróknak azokat az órákat, melyeket majd a játékvezetők fognak használni a világbajnokság során. Majd két korábbi ismert bíró, Massimo Busacca és Pierluigi Collina foglalta össze, amit a játékvezetők felkészítéséről érdemes tudni. 

A számos technikai részlettel tarkított tájékoztató egy pontján váratlan magyar siker következett: amikor a videóbíróként ismert VAR-technológia alkalmazása került szóba, rövid videókkal szemléltettek eseteket, amikor be lehetett volna vetni az eszközt, és e során a magyar-portugál vb-selejtező egyik jelenete is megjelent a terem kivetítőin. Méghozzá Priskin Tamás könyöklése:

Mint a lap tudósítása szerint Busacca a jelenet lejátszása után megjegyezte: a magyar válogatott támadó nem a labda megjátszására ment, arra nem volt esélye sem, amikor odaütött ellenfelének. Ezért nem lehetett kérdés, hogy piros lapot kellett felmutatnia a játékvezetőnek. 

Ez amúgy a meccsen meg is történt, ennyiben persze nehezen érthető, hogy miért pont ezzel illusztrálták a videóbíró szükségességéről szóló előadást. Mindenesetre az egykori játékvezető azzal folytatta, hogy hasonló jeleneteket lehetetlen lesz nem észrevenni, mivel 35 kamerával követik majd a meccseket. 

„Nem akarunk hasonló szituációkat a pályákon, ezért minden csapatnak és játékosnak elmagyaráztuk a szabályokat és a bírói döntések hátterét. Egy-egy játékhelyzet fekete vagy fehér, nem lesznek viták. A fontos szituációk meccseket dönthetnek el, történelmet írhatunk ” - mondta Busacca, aki a lap szerint beszélt arról is, hogy a visszanézések miatt kiesett időt a hosszabbításban adják majd vissza a játékvezetők. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt