Hiába volt hiperdrága a vizes vébé, a Dagály strand idénre sem fog elkészülni

Elképesztő költségeket emésztett fel a vizes vébé költségvetése, az eredetileg becsült , 25 milliárd forintos ár tavaly októberben 130 milliárd elköltött forintnál tartott. Most újabb százmilliókra szerződtek le a Hvg tudomása szerint, egy viszont már biztos: idénre sem lesz kész a közstrand.

A beruházás vezetője, Fürjes Balázs kormánybiztos szerint, nemcsak a vizes vébé létesítményei épültek fel, és szerveződött meg a verseny, hanem egyéb, a későbbiekben is használható infrastrukturális beruházásra is költöttek.

Például óriási ígéret volt, hogy a vébé miatt bezárt Dagály strand megújul, majd idén kinyit. Fürjes Balázs tavaly nyáron hosszan beszélt erről (költségek és a strand újranyitása), és a nyitást idén nyárra ígérte, de ezek szerint még bőven lesznek munkák ott (világítás, környezetrendezés, burkolatok).

A  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azonban idén két pályázatot is kiírt összesen 1,532 milliárd forint értékben a strand befejezési munkálataira, azaz idén sem készül el a beruházás.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.