Két hajó ütközött Volgográdnál, 11-en meghaltak

baleset
2018 június 12., 12:42
comments 52

photo_camera Fotó: Sputnik

Uszály ütközött egy katamaránnal a Volgán hétfő este 10 óra környékén, nem messze Volgográd városától, a parttól mintegy 250 méterre. 

A sétahajón összesen 16-an utaztak, közülük az első jelentések szerint 11-en életüket vesztették. 

A katasztrófa nem csak a szerencsétlenség volt, de emberi mulasztások eredménye is: a katamaránra nem váltottak ki személyszállítási engedélyt és fedélzetén nem voltak mentőmellények sem. 

A hajón a megengedettnél néggyel többen, összesen 16-an utaztak, a halottszemle szerint pedig a hajót vezető kapitány, aki szintén meghalt a balesetben, erősen ittas volt.

A baleset összes áldozata orosz állampolgár volt. A katamarán további öt utasát kihűlés és egyéb sérülések miatt kórházba szállították. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.