Szijjártó Péter gratulált az olasz belügyminiszternek a menekülthajó elutasításához

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő este telefonon egyeztetett Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár ismertette, hogy a megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, a magyar kormány nagyra becsüli az új olasz kormány egyértelmű elkötelezettségét Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása mellett. 

Az olasz kormány legutóbbi döntéseivel egyértelműen bebizonyította, hogy Európa határait - köztük a tengeri határt - igenis meg lehet védeni, az embercsempészetnek pedig gátat lehet szabni - mutatott rá.

Az Aquarius nevű civil mentőhajó múlt szombaton mentett ki több száz migránst a vízből; 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, de Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban. 

Később több visszautasítás után Spanyolország és Korzika is jelezte, kiköthet náluk az Aquarius, aminek fedélzetén várandós nők, és több mint száz kísérő nélküli gyerek is utazik. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.