Tízből hat magyar tud csak elmenni nyaralni

ÉLET
2018 június 12., 10:26
comments 96

Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén
photo_camera Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A K&H Bank készített felmérést a magyarok körében arról, hogy hányan tudják megengedni maguknak a nyári pihenést, és nagyjából mekkora összeget szánnak erre a célra. 

A kutatásból, amit az MTI szemlézett, az derült ki, hogy a megkérdezettek 63 százaléka tervez nyaralást az idén, és átlagosan 194 ezer forintot terveznek elkölteni utazásra. 

A válaszadók közel fele 150 ezernél kevesebb pénzből tervezi a pihenést. Értelemszerűen a budapestieknél magasabb a büdzsé: a fővárosiak átlagosan 238 ezer forintot költenek majd, a falvakban élők csak 160-at. A magyarok 22 százaléka mindössze 50 és 100 ezer közötti összeget tud elkölteni idén nyaralásra és csak 8 százalék van, aki 300 és 500 ezer forint közötti kiadással tervez. 

37 százalék, tízből majdnem négy magyar egyáltalán nem megy nyaralni idén, mégpedig jórészt anyagi megfontolásból. 59 százalék pénzhiánnyal, 22 százalék a megtakarítások növelésével magyarázza a pihenés elmaradását. 

Tavaly ennél többen, 71 százalék nevezte meg a pénzhiányt elsődleges okként, de a nyaralás elmaradásának a családok többségénél idén is pénzügyi okai vannak. 39 százalék kettesben megy nyaralni, de a nyaralók 10 százaléka egyedül megy pihenni. 

Az adatfelvétel február 23-tól március 6-ig tartott, összesen 500, 30-59 éves magyar állampolgár részvételével. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.