Tízből hat magyar tud csak elmenni nyaralni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jénFotó: Varga György/MTI/MTVA

A K&H Bank készített felmérést a magyarok körében arról, hogy hányan tudják megengedni maguknak a nyári pihenést, és nagyjából mekkora összeget szánnak erre a célra. 

A kutatásból, amit az MTI szemlézett, az derült ki, hogy a megkérdezettek 63 százaléka tervez nyaralást az idén, és átlagosan 194 ezer forintot terveznek elkölteni utazásra. 

A válaszadók közel fele 150 ezernél kevesebb pénzből tervezi a pihenést. Értelemszerűen a budapestieknél magasabb a büdzsé: a fővárosiak átlagosan 238 ezer forintot költenek majd, a falvakban élők csak 160-at. A magyarok 22 százaléka mindössze 50 és 100 ezer közötti összeget tud elkölteni idén nyaralásra és csak 8 százalék van, aki 300 és 500 ezer forint közötti kiadással tervez. 

37 százalék, tízből majdnem négy magyar egyáltalán nem megy nyaralni idén, mégpedig jórészt anyagi megfontolásból. 59 százalék pénzhiánnyal, 22 százalék a megtakarítások növelésével magyarázza a pihenés elmaradását. 

Tavaly ennél többen, 71 százalék nevezte meg a pénzhiányt elsődleges okként, de a nyaralás elmaradásának a családok többségénél idén is pénzügyi okai vannak. 39 százalék kettesben megy nyaralni, de a nyaralók 10 százaléka egyedül megy pihenni. 

Az adatfelvétel február 23-tól március 6-ig tartott, összesen 500, 30-59 éves magyar állampolgár részvételével. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.