Több LMP-s is megvétózta Demeter Márta párttagságát

Demeter Márta, az MSZP egykori képviselőjeFotó: Demeter Márta Facebook-oldala.

A 24.hu szerint hiába kezdeményezte a volt MSZP-s Demeter Márta felvételét a pártba, több tag megvétózta a kérelmet, így a bázisdemokrata működést követő párt elutasította azt. 

Demeter, aki még az előző ciklusban távozott a szocialistáktól és ült át az LMP frakciójába, a lapnak annyit erősített meg mindebből, hogy jelenleg segítő tag a pártnál, tagsága pedig folyamatban van. A 24.hu úgy tudja, Demeter még áprilisban kérte felvételét az LMP-be, de több párttag megtorpedózta kezdeményezését. Ebben a státuszában Demeter nem választható párttisztségre és nem szavazhat belügyekben. 

Az ügyben az a furcsa, hogy Demeter abszolút a párt arcaként működött már a kampányban is, rendszeresen kampányolt a párt társelnökeivel közösen is, és az országos lista előkelő, 7 .helyéről jutott a parlamentbe és az LMP frakciójába. 

Demeter 10 éven keresztül volt az MSZP tagja, 2017 február 1-én lépett ki a szocialista pártból. 

A 24.hu-nak nyilatkozó Tóth Balázs, az LMP kőbányai elnöke szerint a képviselői együttműködést még egyhangúlag támogatták a tagok, de a tagsági felvételt többen vétózták.  

A párt alapszabálya annak szellemiségében készült, hogy ne valósulhassanak meg pártfoglalási kísérletek, viszont ez nehezíti a tagfelvételt. Tóth szerint most „egyenként elbeszélgetnek azokkal a tagokkal, akik nemmel szavaztak, és igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy Demeter Mártának az LMP-n belül van a helye.” (24.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.