Az önkormányzat nem tudta előre, hogy csonkolás lesz a Pozsonyi úton

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A XIII. Kerületi önkormányzat közölte, hogy csak akkor értesültek arról, hogy a FŐKERT nyesni kezdi a Pozsonyi úti fákat, amikor a lakosság már pánikolt a munkálatok miatt

A "gallyazási, faápolási munkák" eredménye a Pozsonyi úton.

Közölték, hogy a munkálatokat nem az önkormányzat rendelte meg, és arról előzetesen sem a kerület Polgármesteri Hivatala, sem az önkormányzat vagyonát kezelő XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. semmiféle tájékoztatást nem kapott. Az önkormányzat szerint a városrészben élő lakosság és a történtekkel kapcsolatban véleményt formáló szakemberek által időszerűtlennek és eltúlzottnak minősített tevékenység

joggal keltett nyugtalanságot az Újlipótváros lokálpatriótáiban.

Az önkormányzat részletes tájékoztatást kért a FŐKERT vezetőjétől a növekvő felháborodással kísért munkálatokról. Kifogásolták a lakosság előzetes tájékoztatásnak hiányát, a kerületben megszokott partneri viszony mellőzését, amit a továbbiakban feltétlenül elvárunk a fővárosi közszolgáltatást végző vállalattól.

A Főkert szerint a Pozsonyi úton a Randóti és a Bessenyei utca között kizárólag „közlekedési űrszelvény biztosítási gallyazási munkákat” végeztetnek, melynek célja még „az épületek alsó szintjén a benapozottság elősegítése”.

A Radnóti utca és a Pozsonyi út kereszteződésében álló három japánakácon „ifjítási munkákat” végeznek, ezt a fák egészségi állapota tette szükségessé. A cég szerint a fák ezeket a „drasztikusnak tűnő, de szükséges, szakmailag indokolt beavatkozásokat jól tolerálják”.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.